Kultura

18. manifestacija “Festa Dubrovnik” s bogatim zabavnim i kulturnim programom

 Dan poslije na programu je koncert opernih pjevačica Diane Hilje, Terezije Kusanović, Jelene Štefanić i Tanje Ruždjak s kvintetom Dubrovačkoga simfonijskog orkestra u crkvi sv. Vlaha.

Autor: Marko Leskovar - 17.01.2019

Na 18. humanitarnoj manifestaciji “Festa 2019. Dubrovnik”, koja će se u organizaciji Udruge “Festa Dubrovnik” u čast sv. Vlaha i uz Dan grada održati od 24. siječnja do 4. veljače, održat će se mnogi koncerti klapa, operni i rock koncerti te nekoliko umjetničkih, gastro i eno događaja, piše Nacionalni Portal, prenoseći Hina-u.

Predsjednik Udruge “Festa Dubrovnik” Slobodan Vlašić podsjetio je na predstavljanju programa u srijedu u Dubrovniku na manifestacije od prve godine do danas.

“Poticajni krug prije 18 godina krenuo je iz sportske dvorane, kad smo kao glazbeni festival išli uživo na nacionalnoj televiziji. Međutim, to je produkcijski bilo skupo pa je već iduće godine sve preraslo u klupski događaj na više lokacija, ali i s drukčijim sadržajem. Izabrali smo ovo doba godine jer se u Dubrovniku ništa drugo značajno ne događa, a organizacijski je puno lakše izvedivo”, rekao je Vlašić te pohvalio suradnju s gradskim kulturnim ustanovama koje su se i ove godine uključile u taj program.

Direktorica programa Darija Mikulandra-Žanetić rekla je kako iz godine u godinu rade nove programe i izmišljaju nove stvari.  “Ove godine sam posebno ponosna jer smo u program uvrstili osam događaja, a po tradiciji manifestaciju otvaramo grličanjem u crkvi sv. Vlaha. Središnji događaj je gala koncert koji smo jednostavno nazvali ‘#vjerujuljubav’ s nizom izvrsnih izvođača”, dodala je Žanetić.

“Festa 2019. Dubrovnik” počinje tradicionalnom Festom od klapa u četvrtak, 24. siječnja u Kazalištu Marina Držića, a njome će dubrovačka klapa “Maestral” proslaviti 50. obljetnicu u društvu klapa “Linđo”, “Kaše”, “Kumpanji”, “Ošjak”, “Ragusavecchia” i “Subrenum”.

Dan poslije na programu je koncert opernih pjevačica Diane Hilje, Terezije Kusanović, Jelene Štefanić i Tanje Ruždjak s kvintetom Dubrovačkoga simfonijskog orkestra u crkvi sv. Vlaha.

Središnji humanitarni gala koncert te feste “#vjerujuljubav” održat će se u subotu, 26. siječnja u hotelu “Rixos Libertas”, a uz Dubrovački simfonijski orkestar, kojim će ravnati Alan Bjelinski, nastupit će mnoge estradne zvijezde.
Radionica tradicionalnih jela i vina za sv. Vlaha, u suradnji s Udrugom “Deša Dubrovnik” i Turističkom i ugostiteljskom školom, održat će se u srijedu, 30. siječnja, a toga dana, u suradnji s Društvom dubrovačkih likovnih umjetnika, Maticom iseljenika i Kazalištem Marina Držića, u predvorju Kazališta Marina Držića bit će otvorena izložba “Orlando i sv. Vlaho”.

Treća zaredom Du-rock parada na rasporedu je u petak, 1. veljače u Noći muzeja u Umjetničkoj galeriji “Dubrovnik” u suradnji s Klubom “Lazareti” i Umjetničkom galerijom “Dubrovnik”, a dan poslije, na Kandeloru (Svijećnica), u suradnji sa županijskom gospodarskom i obrtničkom komorom u Gradskoj kavani održat će se Festa od vina. Dan nakon Feste sv. Vlaha, u ponedjeljak, 4.veljače u predvorju Kazališta Marina Držića bit će predstavljena knjiga francuskog prijevoda Držićeva “Skupa” u izdanju Doma Marina Držića.

Tagovi: dubrovnik, festa dubrovnik, program, sv vlaho,