Lifestyle

21. smotra „Ča-more-judi“

Mali začinjavci s Hvara, Brača, Klisa, Trogira, Visa i Kaštela svojim su stihovima razgalili i oduševili prisutne

Autor: Ivona Amidžić - 27.04.2019

U Nečujmu, na vrelu iskonske tišine kojom se prije pola tisućljeća inspirirao otac hrvatske književnosti Marko Marulić, u sklopu manifestacije 29. Marulićevi dani, održana je 21. pjesnička smotra „Ča-more-judi“, u organizaciji OŠ Grohote.

Mirnom uvalom, nakon pozdravnih govora i polaganja vijenca ispred Balistrilićeve kuće u spomen Maruliću te Himne susreta u izvedbi učenika OŠ Grohote, odjekivali su stihovi koje su na svom zavičajnom govoru stvorila djeca, na kojima počiva budućnost te naše vrijedne baštine, zvučnog „ča“.

Mali začinjavci s Hvara, Brača, Klisa, Trogira, Visa, Kaštela svojim su stihovima koji govore o čoviku, mistu, tovaru, prošlima vrimenima, moru i onima najmilijima koji više nisu tu, vojenima babi i didi, našoj morskoj svakodnevnici i malim srcima bliski motivi, sročeni na vješt i duhovit način razgalili i oduševili prisutne.

Treće mjesto osvojio je Toma Kaliterna, 2. razred, OŠ Split 3 iz Splita, mentorica Linda Koncani, pjesmom Moj ribolov, drugo mjesto osvojila je Maja Radman pjesmom Ugota, 8. razred, OŠ Pujanke iz Splita, mentor Domagoj Grgić te prvo mjesto dječak koji je pobrao opće simpatije s izvedbom pjesme Moja parvo jubov, Domagoj Franetović iz Staroga Grada, OŠ Petra Hektorovića s Hvara, mentorica Leana Fredotović.

Nastupio je i pobjednik Dječjeg pričigina 2019. Arsen Kojdić te klapa Maestral iz OŠ Visoka i učenici OŠ Jelsa s igrokazom Jubavni razgovori. Bogati program nastavljen je uz ručak za prisutne na brodu Polaris koji je potom isplovio za Split s našim malim pjesnicima i njihovom pratnjom.

(Općina Šolta)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: ča, ča more judi, djeca, pjesme, smotra, stihovi,