Politika

30. obljetnica prijateljstva Zadra i Fürstenfeldbrucka

Gradonačelnik Zadra u Fürstenfeldbrucku - gradu prijatelju

Autor: Ivona Amidžić - 02.05.2019

Gradonačelnik Branko Dukić je koncem prošlog tjedna sudjelovao na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice bratimljenja dvaju gradova i tom prilikom s kolegom Erichom Raffom, gradonačelnikom Fürstenfeldbrucka dogovorio smjernice za daljnju suradnju.

Fürstenfeldbruck je sa Zadrom potpisao Povelju o prijateljstvu i suradnji 2. listopada 1989. godine, a potpisnici Povelje bili su gosp. Max Steer, gradonačelnik Fürstenfeldbrucka i gosp. Josip Vlahović, predsjednik Skupštine općine Zadar.

Gradonačelnik Branko Dukić susreo se i s gradskim vijećnicima Fürstenfeldbrucka te s generalnim konzulom Republike Hrvatske u Münchenu, gosp. Vladimirom Duvnjakom i Hrvatima koji tamo žive. Prošlog vikenda održao se i njihov festival na kojemu je sudjelovala zadarska klapa Diadora.

U razgovoru s gradonačelnikom potvrđena je obostrana želja za nastavkom i intenziviranjem buduće suradnje te je dogovorena kulturna i učenička razmjena. Uz kulturni i sportski centar, gradonačelnik Dukić je s domaćinom obišao Fürstenfeldbruck i njegove znamenitosti, a zatim i ulicu koja nosi ime našega grada, Zadarstrasse.

(Grad Zadar)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: branko dukić, fürstenfeldbruck, obljetnica, povelja o prijateljstvu, prijateljstvo gradova, zadar,