Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija od 19. do 21. veljače u makarskom hotelu Miramare organiziraju Interregionalni kup kuhara europskih regija – IKKER 2019, prenosimo sa službenih stranica Grada Makarske.
Radi se o manifestaciji koja se po peti put održava uz podršku Grada Makarske, Turističke zajednice grada Makarske, hotela Miramare i Biokovo te Grupacije Pivac, a objedinjuje natjecanja u kuhanju deset vrhunskih kuhara koji su lani pobijedili na natjecanjima u svojim državama, amatera u spremanju jetrica na venecijanski način, prezentacije i edukacije.
Profesionalni kuhari u Makarskoj se bore za titulu “najboljeg interregionalnog kuhara”, a osim u pripremi jela, prvog dana natjecanja Grand Prix za odnose s javnošću odgovarat će i na pitanja pred stručnim medijskim žirijem kako bi u 15 minuta predstavili sebe, recepte jela koja pripremaju i objekta u kojem rade što se boduje u ukupnom plasmanu.
PROGRAM
UTORAK, 19. 2. 2019.
15:00 – 16:30 sastanak natjecatelja s žirijem, izvlačenje brojeva za natjecanje u boxu
– Grand Prix za odnose s javnošću
– Stručni dio – praktični test kulinarskih vještina
20:00 Večera organizatora (domaćini su ŠKMER i Grupa Pivac)
SRIJEDA, 20. 2. 2019.
08:00 – 12:30 IKKER- Natjecanje Chefova Finalista pod pokroviteljstvom Grupe Pivac
11:00 – 12:30 Sve iz mora, Centaurus – prezentacija asortimana za 2019 godinu
13:00 – 13:45 Najbolja tuna na tanjuru, Kali tuna – master class otkoštavanja i filetiranja tune
14:00 – 14:45 Začini pod povećalom, Kotanyi – edukacija vrhunskih začina
13:00 – 16:00 MAKARSKA CHALLENGE – Natjecanje amaterskih kuharskih timova pod pokroviteljstvom Grupe Pivac
20:00 Svečana večera i dodjela nagrada (domaćin su albanski chef Sokol Prenga i njegov tim)
(Grad Makarska)
foto: youtube (screenshot)