Politika

Akademski umjetnik Stipe Sikirica podržao Mira Bulja za gradonačelnika Grada Sinja

Bulj: Stipi Sikirici jednom od najvećih sinjskih živućih umjetnika od srca zahvaljujem na povjerenju koje ću i opravdati

Autor: Darija Kovačić - 12.05.2021

Priopćenje Mire Bulja o podršci kandidaturi za gradonačelnika Sinja prenosimo u cijelosti:

“Drage Sinjanke i Sinjani,

posebno emotivno sam primio poruku našeg velikog umjetnika Stipe Sikirice koji mi je dao podršku u mojoj borbi za gradonačelnika Sinja na predstojećim lokalnim izborima.

Ako itko zna prepoznati viteštvo i pretočiti ga u umjetnost onda je to  naš najveći umjetnik cetinskih korijena – Stipe Sikirica.

Nazivaju ga još i kiparom Alke, jer njegova skulptura konja na Biljegu, Spomenik alkaru, nije samo simbol Alke, viteštva i čojstva, nego je i najprepoznatljivija identitetska točka grada Sinja.

Ne zaboravimo kako je Sikirica cijeli svoj umjetnički opus darovao Gradu i narodu Sinja i Cetinske krajine što jasno ide u prilog činjenici da nikada nije zaboravio cetinski kraj.

Sikirica je imao potrebu javno istupiti i podržati me u borbi koja će unaprijediti i poboljšati naš rodni kraj da ponovno bude bolje mjesto u kojem ljudi žele ostati živjeti.

Podsjećam kako je moja najava kampanje u Sinju krenula upravo plakatima sa siluetom Sikiričinog konjanika, na kojoj je pisalo ‘Grad borbe vrijedan, Miro Bulj’.

Stipi Sikirici jednom od najvećih sinjskih živućih umjetnika od srca zahvaljujem na povjerenju koje ću i opravdati, izjavio je Miro Bulj.

Video podrške možete pogledati ovdje.

Foto: arhiva

Tagovi: akademik Sikirica, Alka, izbori 2021, kandidat, lokalni izbori 2021., miro bulj, sinj, Sinjska klapa, Stipe Sikirica,