Gospodarstvo

Aktivnosti projekta Razmišljam EKOlogično

Letci, brošure, plakati i specijalizirane radijske i TV emisije koje možete pogledati i ovdje

Autor: Ivona Amidžić - 08.04.2019

Aktivnosti na projektu Razmišljam EKOlogično provode se putem TV emisija, predstava i radionica, a govore o tome kako postupati s otpadom.

Projekt Razmišljam EKOlogično ukupne je vrijednosti 1.171.898,68 kuna, a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda Europske unije u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine u iznosu od 85 posto prihvatljivih troškova. Nositelj projekta je Grad Solin, a sunositelji aktivnosti su općine Klis, Podstrana i Dugopolje.

Razdoblje provedbe projekta Razmišljam EKOlogično je od 28. lipnja 2018. godine do 28. studenog 2019. godine.

Povodom projekta snimljene su i televizijske emisije s tematikom gospodarenja otpadom koje su emitirane na TV Jadranu u sklopu emisije Razgovor s razlogom 20. prosinca 2018. godine. U emisiji su gostovali gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević, tadašnji direktor tvrtke Čistoća Split Miroslav Delić i v.d. pročelnica Odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove Marijana Žižić.

Emisiju možete pogledati ovdje:

S istom tematikom snimljena je i televizijska emisija emitirana dana 28. prosinca 2018. godine, a u emisiji je gostovao načelnik općine Dugopolje Perica Bosančić.

Emisiju možete pogledati ovdje:

Informativno-edukativne aktivnosti provod se putem letaka, brošura, plakata, specijaliziranih radijskih i TV emisija, nadogradnjom web-stranice sa sadržajima vezanim uz održivo gospodarenje otpadom, tribinama, kostimiranim igrokazima i predstavama za predškolsku djecu, edukativnim slikovnicama i bojankama, obilježavanjem datuma vezanih uz zaštitu okoliša, natjecanjima u školama u izradi kreativnih predmeta od otpada.

Kroz provedbu informativno-obrazovnih aktivnosti potiče se i poticat će se odvojeno prikupljanje i ponovna uporaba ili reciklaža otpada te podizanje ekološke svijesti stanovnika o njihovoj aktivnoj ulozi u smanjenju i sprečavanju nastanka otpada te prednostima kompostiranja.

(Grad Solin)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: ekologično, ekologija, EU fondovi, eu projekt, projekti,