Politika

Baldasaru “došlo na naplatu” – istraga postala pravomoćna

Ivo Baldasar osumnjičen je da je oštetio grad Split za 400 tisuća kuna, doznaje se na splitskom Županijskom sudu

Autor: Josipa Maksimović - 18.09.2018

Ivo Baldasar, bivši SDP-ov gradonačelnik Splita, u “aferi parking” osumnjičen je da je uz pomoć suradnika grad oštetio u iznosu većem od 400 tisuća kuna. Istraga je postala pravomoćna, doznaje se na splitskom Županijskom sudu.

Uskok osim Baldasara za štetu gradskoj blagajni istražuje i bivšeg pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Špiru Cokarića, šefa gradske komunale tvrtke Damira Babića, direktoricu tvrtke “Mimoza” Jasnu Parčina, voditelja hotela “Lux” Josipa Čulić te nekadašnjeg gradonačelnika Miroslava Buličića.

Županijski sud u Splitu je odbio Uskokovu žalbu na ranije rješenje suca istrage kojim je odbijeno provođenje istrage i protiv vlasnika tvrtke “Mimoza” Joze Parčina, osumnjičenog za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti bivšeg splitskog gradonačelnika Baldasara i njegovih suradnika.

Kaznena prijava je podnesena krajem ožujka prošle godine kada se Jozu Parčinu sumnjičilo da je bivšeg gradonačelnika i ostale poticao da mu za potrebe hotela “Luxe” bude dodijeljeno 16 parkirališnih mjesta po cijeni od 100 kuna mjesečno čime je grad oštećen za oko 463 tisuće kuna.

(Hina)

Tagovi: istraga, Ivo Baldasar, Jozo Parčin, pronevjera, split, Uskok,