Nekategorizirano

Bernardić: Nakon izbora za EU parlament, odlučit ćemo o SDP-ovu kandidatu za predsjednika Hrvatske

"Ivo Josipović je istinski socijal-demokrat. Hoće li on biti naš kandidat za predsjednika, o tome uopće nismo razgovarali. Odluku o tome donijet ćemo nakon izbora za EU parlament", rekao je Bernardić u četvrtak navečer na Dnevniku Nove TV.

Autor: Marko Leskovar - 25.01.2019

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u četvrtak navečer da će njegova stranka odlučiti tko će biti kandidat za predsjednika Hrvatske nakon izbora za EU parlament, piše Nacionalni Portal, prenoseći Hina-u.

“Ivo Josipović je istinski socijal-demokrat. Hoće li on biti naš kandidat za predsjednika, o tome uopće nismo razgovarali. Odluku o tome donijet ćemo nakon izbora za EU parlament”, rekao je Bernardić u četvrtak navečer na Dnevniku Nove TV.

Bernardić: Josipović je bio najbolji predsjednik

Ocijenio je da je Josipović “najbolji predsjednik kojeg je Hrvatska ikada imala”. “Mi smo u kontaktu već dulje vrijeme i ja podržavam odluku da se vrati svome jatu”, rekao je Bernardić te dodao da povratak Josipovića samo može pomoći SDP-u i ojačati ljevicu.

Bernardić je ustvrdio i kako je lista koju je SDP predložio za EU izbore – jaka lista, sastavljena od ljudi koji su prepoznati. Oni će dati doprinos. Sasvim sigurno imali smo puno problema, ali pravi test naše spremnosti kao stranka imat ćemo na EU izborima, rekao je Bernardić.

Nakon europskih izbora polažem račune Glavnom odboru…moj zadatak je da vjerujem u listu koju sam predložio, ja sam optimist, SDP će osvojiti dobar rezultat na EU izborima, rekao je.

Poručio je kako će rejting stranke mjeriti na EU izborima. Bit će zanimljivo vidjeti kakav rezultat će SDP postići na izborima i usporediti ga s rezultatima sadašnjih anketa, rekao je Barnardić na pitanje kako komentira pad rejtinga stranke.

Komentirajući činjenicu da je jedna od 12 kandidata za tu listu Jasenka Auguštan-Pentek u četvrtak izvijestila Bernardića i Predsjedništvo stranke da bi se “voljela maknuti s liste i Bernardiću prepustiti svoje mjesto”, šef SDP-a je kazao da je to njezina odluka i njezino pravo. Ona je pristala biti na listi, što se u međuvremenu dogodilo, ne znam. Ja sam predložio šest muškaraca i šest žena i poslali smo ljude u utrku, kazao je.

Bernardić: Ni u aferi s fotografijama od DORH-a ne očekujem ništa 

Osvrćući se na aferu s fotografijama, Bernardić je kazao da mu je čudno što je DORH o cijelom slučaju saznao iz novina. Čudno je što Tolušić to nije prijavio na vrijeme. Čudno je što Tolušić priča o toj kriminalnoj bandi koju nije prijavio, a i sami ste utvrdili prije nekoliko dana da je njegova dužnost, kao i svakog drugog građanina Hrvatske, da to prijavi.

Puno je to nepravilnost i nejasnoća. Ako me pitate što očekujem, ne očekujem ništa. DORH se pokazao da nije adekvatno reagirao ni u slučaju Uljanik, Borg, SMS i zato građani gube povjerenje u institucije ove zemlje i odlaze van, zaključio je Davor Bernardić.

Foto: Hina/Zvonimir Kuhtić

Tagovi: Bernardić, eu parlament, izbori,