Lifestyle

Besplatne edukacije za umirovljenike Splita u sklopu projekta „Aktivna i kvalitetna starost“

Zbog epidemioloških uvjeta edukacija će se odvijati i putem besplatne on line platforme MS Teams

Autor: Ivona Amidžić - 07.04.2021

Edukacija za „Domaćine u kulturnim institucijama“ s ciljem stjecanja novih vještina, usmjerene su umirovljenicima koji žele saznati kako prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu svojeg kraja. Zbog epidemioloških uvjeta edukacija će se odvijati i putem besplatne on line platforme MS Teams.

Edukacija je podijeljena na dva modula:

  •  1. modul je na rasporedu 16., 19. i 20. travnja 2021., a traje od 9 do 14 sati
  •  2. modul je na rasporedu 27., 29. i 30. travnja 2021., a traje od 9 do 14 sati

Sve edukativne aktivnosti se odvijaju u suradnji s Visokom školom Aspira i u prostorijama Aspire, ulica Domovinskog rata 65 u Splitu, dok se dio praktične edukacije izvodi u centru Splita te Arheološkom muzeju Split.

Stručnjaci arheolozi, turistički vodič, povjesničari umjetnosti, komunikolog te kustos iz Splita, Solina i Kaštela angažirani su za provedbu modularne edukacije u trajanju od 30 sati, 6 dana po 5 sati. Predviđeno je sudjelovanje do 15 umirovljenika s područja Splita, koji će po završetku edukacije dobiti i Potvrdu o sudjelovanju. Za jednog umirovljenika će se tijekom ljetnih mjeseci (6.,7. i 8. mjesec) osigurati radno mjesto na 4 sata dnevno u sklopu lokaliteta gdje su završili edukaciju!

Riječ je o inovativnoj dopuni kulturnih sadržaja u sklopu Arheološkog muzeja Split. Umirovljenici će unaprijediti komunikacijske vještine i naučiti prezentirati kulturnu i povijesnu baštinu, uključujući anegdote i priče svoga kraja. Za sudjelovanje je potrebna motivacija i želja da naučite nešto novo i korisno!

Sve detalje kao i način prijave za sudjelovanje i korištenje on line alata možete dobiti od koordinatorice Lee Milošić u Udruzi MI- Split 021/329-130 ili putem  e-mail: lea@udruga-mi.hr

Više o aktivnostima saznajte na www.seniori.hr.

Projekt „ Aktivna i kvalitetna starost“ započeo je u lipnju 2020. i provodit će se do lipnja 2022. Nositelj projekta je: Udruge „MI“- Split dok su partneri: Gradovi Split, Solin i Kaštela te udruge Sveti Jeronim, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Udruga maslinara Kaštela Mastrinka te udruga Vita plus – udruga za palijativnu skrb. Kroz projekt je planirano uključivanje 350 umirovljenika iz Splita, Solina, Kaštela i Podstrane.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.918.089,61 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (85 posto) i iz državnog proračuna (15 posto).

foto: unsplash

Tagovi: besplatno, edukacija, kultura, umirovljenici, vještine,