Sport

Bicikliranjem do zdravlja – 16 biciklijada u dva vikenda!

Provjerite ima li koja u vašem mjestu i pridružite se ;)

Autor: Ivona Amidžić - 22.04.2019

Program biciklijada općenito se sastoji od rekreativne vožnje po zadanoj ruti koja prolazi pored zanimljivih primjera građevinske baštine, spomenika, restorana i vinskih cesta, odmorišta i odmarališta, prirodnih ljepota i drugih zanimljivih atrakcija.

Biciklijade mogu biti kraće ili duže, za djecu, odrasle ili profesionalce, s nagradama ili bez, a većinom mogu sudjelovati svi bez nekih posebnih oblika participacije te je jedini uvjet sudjelovanja doći biciklom.

Ove godine u čast obilježavanja Dana planeta Zemlje, koji se inače slavi 22. travnja svake godine, a ove godine baš na dan poslije Uskrsa, organizirano je mnoštvo biciklijada diljem Hrvatske. Bicikliranje, tj. korištenje zdravog i ekološki prijateljskog načina transporta te ujedno i fizička aktivnost koja pomaže našem tijelu, idealan je način za obilježavanje dana posvećenog našem rodnom planetu.

Biciklijade, ne samo da su organizirane za uskršnji vikend, nego i za vikend poslije, kako su se pojedini gradovi i općine organizirali i osigurali najbolje uvjete za bicikliranje. Pregledajte ih, pronađite neku u svom mjestu, te ‘odbiciklirajte’ do zdravlja!

     Datum              – Start lokacija     – Biciklijada

(Biciklijade.com)

foto: pexels (ilustracija)

Tagovi: bicikl, biciklijada, dan planeta zemlje, vožnja, zdravlje,