Lifestyle

Bliži nam se i virtualna donacijska utrka “112 za Petrinju“

Građani će osim trčanjem moći sudjelovati i vožnjom bicikla ili hodanjem na 5 km, a planirani broj sudionika je 4.000

Autor: Ivona Amidžić - 08.02.2021

Nastavak desetogodišnje tradicije obilježavanja Dana broja 112 rekreativnim trčanjem građana i pripadnika hitnih službi.

Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova i Brodsko-posavska županija organiziraju virtualnu donacijsku utrku za stradale u katastrofalnom potresu pod nazivom „112 za Petrinju“.

Virtualna donacijska utrka je nastavak desetogodišnje tradicije obilježavanja Dana broja 112 rekreativnim trčanjem građana i pripadnika hitnih službi. Građani će osim trčanjem moći sudjelovati i vožnjom bicikla ili hodanjem na 5 km, a planirani broj sudionika je 4.000.

Zainteresirani se od 1. veljače mogu prijaviti putem on-line platforme stoperica.hr.

Virtualna utrka će službeno početi 11. veljače u 11.02 sati i trajati do 14. veljače u 24.00 sata.

Za sudjelovanje u utrci ne naplaćuje se startnina. Brodsko – posavska županija će otkupiti kilometre od svakog sudionika rekreativnog trčanja po cijeni 1kn/km. Cjelokupni iznos kojim će Brodsko-posavska županija otkupiti kilometre sudionika bit će uplaćen za pomoć Petrinji, Sisku, Glini i okolici na poseban račun Vlade Republike Hrvatske.

Svi koji žele osobno financijski pomoći mogu uplatiti donaciju on-line kartičnom uplatom donacija (Visa i Mastercard) iz Hrvatske, Europske unije i trećih zemalja.

Web lokacija na kojoj se može obaviti on-line plaćanje dostupna je na poveznici: https://donacijemfin.gov.hr/

foto: MUP Ravnateljstvo civilne zaštite

Tagovi: 112 za petrinju, donacije, petrinja, potres, utrka, virtualna,

Vezane vijesti