Crna kronika

“Bombastično” na Pelješcu – pronađene tri nagorjele ručne bombe

Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane

Autor: Josipa Maksimović - 09.10.2018

Tri nagorjele ručne bombe M-75 pronađene su i uklonjene u subotu, 6. listopada na bivšem odlagalištu smeća kod mjesta Mokalo na poluotoku Pelješcu, izvijestila je u utorak Policijska uprava dubrovačko-neretvanska. Riječ je o području gdje je od 25. rujna do 1. listopada bjesnio velik požar.

Iz dubrovačke policije istaknuli su kako su minsko-eksplozivna sredstava uklonili policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Građanima su uputili apel da ne ostavljaju minsko-eksplozivna sredstva na otvorenim, javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, a posebno djece te podsjetili da akcija “Manje oružja manje tragedija” još traje.

“Pozivamo građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije”, priopćili su iz policije te poručili građanima da takva sredstva ne donose sami u policijske postaje zbog mogućeg aktiviranja ili neželjenog ozljeđivanja, već da o svakoj nakani obavijeste policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Policija će tada, kako se ističe, poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane.”

(Hina)

Tagovi: Manje oružja, Pelješac, PU, ručna bomba,