Lifestyle

Božinović: Dubrovnik će za tri-četiri tjedna biti prihvatljiv za strane goste

"Sad kad smo očekivali da će s dolaskom proljeća brojevi smanjivati, imamo trend s kojim sam ja realno zabrinut"

Autor: Ivona Amidžić - 01.04.2021

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izrazio je u srijedu zabrinutost zbog rasta broja zaraženih, istaknuo je važnost lokalnih stožera ali i kazao kako vjeruje da će Dubrovnik koji ima najoštrije mjere za tri do četiri tjedna biti prihvatljiv za strane goste.

“Sad kad smo očekivali da će s dolaskom proljeća sezonalnost prevladati, da će se brojevi smanjivati, danas imamo jedan trend s kojim sam ja realno zabrinut”, rekao je Božinović za Dnevnik Nove TV.

Ono što je bitno, dodao je, na pragu smo turističke sezone i države koje su naša emitivna tržišta gledat će nas i regionalno. Dubrovnik ima najoštrije mjere pa vjeruje da će za tri do četiri tjedna biti prihvatljiv za strane goste.

Što se tiče pooštravanja mjera ako se loš trend nastavi, Božinović je rekao kako je jako važno da su se aktivirali županijski stožeri.

“Svaki dan dolaze neki njihovi prijedlozi. To je dobro jer mi ovu bitku ne možemo dobiti iz Zagreba, ne možemo dobiti samo s odlukama Nacionalnog stožera zbog toga što, između ostalog, nije ni situacija u Hrvatskoj posvuda ista”, objasnio je.

U Zagrebu je danas lokalni stožer odustao od mjere obveznog nošenja maski na otvorenom, koju je također danas i najavio, a upitan je li utjecao na tu odluku, Božinović je rekao kako je Nacionalni stožer u komunikaciji s gradskim.

Božinović se na upit novinara osvrnuo i na probleme u zdravstvu. Upitan treba li ministar zdravstva Vili Beroš dati ostavku, rekao je kako on radi “vrlo požrtvovno”.

“Ne, naravno da ne treba dati ostavku. On je od prvog dana dio najužeg tima koji se bori s koronom, koji je posvećen problemima u zdravstvu, koji su realno gledajući veoma veliki”, rekao je te dodao kako Beroš ima “reformski nagon”, međutim došla je kriza s koronom.

Vijenci polagani odvojeno zbog epidemiološke situacije

Vezano za nesuglasice između Ureda predsjednika Republike i Ureda predsjednika Vlade oko protokola za današnje obilježavanje 30. obljetnice akcije “Plitvice”, Božinović je objasnio da su vijenci polagani odvojeno zbog epidemiološke situacije, kao i lani.

“Poslao sam pismo Uredu predsjednika i Uredu predsjednika Vlade da zbog epidemiološke situacije predlažemo da treba ići sukcesivno, da se ne bi na jednom mjestu našlo više od 25 ljudi. Nisam stekao dojam da postoji problem”, rekao je.

Ured predsjednika je odgovorio da prihvaća MUP-ov protokol, a Ured premijera nije bio uključen u tu komunikaciju, dodao je.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: Božinović, covid-19, koronavirus, lokalni stožeri, mjere, rast, zaraženi,