Lifestyle

Brčić: Ukidaju se epidemiološke mjera za domove za starije u SDŽ

Prestanak važenja te epidemiološke mjere odnosi se na četrdesetak ustanova na području Splitsko-dalmatinske županije

Autor: Ivona Amidžić - 04.02.2021

Na području Splitsko-dalmatinske županije od četvrtka se ukidaju epidemiološke mjere koje se odnose na zabranu posjeta domovima za starije i izlazaka korisnika iz njih, doznaje se u srijedu navečer od načelnika  županijskog Stožera civilne zaštite Luke Brčića.

“Stožer Civilne zaštite RH prihvatio je zahtjev našeg županijskog Stožera da se omogući posjet domovima za starije i izlasci korisnicama iz tih domova i od sutra ta epidemiološka mjera iz kolovoza prošle godine prestaje važiti u našoj  županiji”, rekao je Brčić za Hinu.

Dodao je da se prestanak važenja te epidemiološke mjere odnosi na četrdesetak ustanova na području Splitsko-dalmatinske županije, tj. na domove za starije, na socijalne ustanove, kao i na privatne ustanove koje skrbe o starijima.

Brčić je objasnio kako je Nastavni zavod za javno zdravstvo RH imao stav da se pod određenim kriterijima mogu izvan snage staviti epidemiološke mjera u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja se odnosi na domove za starije i socijalne ustanove.

“Na temelju takvog stajališta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo RH mi smo se obratili Stožeru civilne zaštite RH da prestane važiti ta epidemiološka mjera i nacionalni Stožer je prihvatio naš prijedlog”, rekao je Brčić.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: domovi za starije, epidemiološke mjere, izlasci, sdž stožer, splitsko-dalmatinska županija, zabrane posjeta,