Politika

Bulj: Zar Dalmacija ne zaslužuje ozbiljan infrastrukturni projekt?

Ni jedan iz vladajuće većine nije ovdje, ne mogu vjerovati da ih apsolutno nije briga, di su, biće svratili na janjetinu na Klisu ili Boraji, zaključio je Bulj.

Autor: Marko Leskovar - 01.12.2018

Mostov zastupnik Miro Bulj u petak se, nezadovoljan odbijanjem niza njegovih amandmana na državni proračun, zapitao “zar je moguće da Dalmacija ne zaslužuje ni jedan ozbiljan infrastrukturni projekt?

U pet godina iz Dalmatinske zagore otišlo je 26 tisuća, uglavnom mladih, ljudi, ali vas nije briga, prozvao je Bulj Vladine predstavnike, nakon što su odbijeni njegovi zahtjevi da država ‘pogura’ izgradnju spojeva na auto-cestu A1 niza gradova u Zagori, od Sinja i Drniša, do Imotskog i Knina, ali i Metkovića i neretvanske doline.

Ne prihvaća se, u tijeku je izrada projektne dokumentacije, odgovarao mu je resorni ministar prometa Oleg Butković, što je Bulja dodatno ražestilo.

Svake godine izrađujete dokumentaciju, ovo podsjeća na farbanje tunela, uzvratio mu je Bulj, pitajući se za razloge “bojkotiranja tih krajeva koji izumiru”.

“Narod će vam to dobro naplatiti, kad-tad, vama je samo ruka na srcu, a mrzite Hrvatsku”, ustvrdio je zastupnik, na što je reagirao predsjedavajući Milijan Brkić.

Molim da nikoga ne omalovažavate ili vrijeđate, niste vi mjerna jedinica za domoljublje, uzvratio mu je Brkić.

Mostov zastupnik obrušio se i na kolege iz vladajuće koalicije.

Ni jedan iz vladajuće većine nije ovdje, ne mogu vjerovati da ih apsolutno nije briga, di su, biće svratili na janjetinu na Klisu ili Boraji, zaključio je Bulj.

Tagovi: bulj, dalmacija, MOST,