Gospodarstvo

Butković: Žalbeni rokovi neće usporiti gradnju pristupnih cesta Pelješkom mostu

Žalbeni postupci su uobičajeni i "ukalkulirani" u rokove gradnje

Autor: Ivona Amidžić - 01.03.2019

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak kako neće biti kašnjenja u gradnji pristupnih cesta koje vode prema budućem Pelješkom mostu te kako su žalbeni postupci uobičajeni i “ukalkulirani” u rokove gradnje – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

“Ne mogu vam komentirati nešto što rade Hrvatske ceste odnosno nešto što radi stručno povjerenstvo koje je zaduženo da donosi odluke o odabiru koju na kraju potpisuje predsjednik Uprave. Ono što mogu reći je da su svi natječaji u tijeku, za drugu fazu donijeta je odluka o odabiru, raspisan je natječaj za treću i četvrtu fazi toga projekta i predat će se ponude, iako je taj proces predaje ponuda malo odgođen jer je došlo do žalbe na dokumentaciju”, rekao je Butković zamoljen da komentira natpise u medijima kako će, s obzirom na žalbene rokove, kasniti gradnja pristupnih cesta prema Pelješkom mostu.

Hrvatske ceste ovih su dana donijele odluku da pristupne ceste mostu Pelješac – izgradnju dionice Duboka – Sparagovići/Zaradeže gradi grčka kompanija J&P Avax.

Na natječaj, pak, za gradnju stonske obilaznice (DC414), poddionice Sparagovići/Zaradeže-Prapratno i Prapratno-Doli, sredinom veljače je žalbu na dokumentaciju podnijela varaždinska tvrtka Colas.

Ministar Butković je podsjetio kako je i kod gradnje Pelješkog mosta bilo žalbi, a ima ih i sada, ali je “sve to ukalkulirano i s ovim zakonima i procesima moguće”.

Apelirao je na Državnu komisiju za kontrolu postupaka javne nabave da što prije riješe te žalbe. “Jedino što mogu je apleirati na Državnu komisiju da takve procese i postupke žalbi riješi što prije. Ona to i mora jer radi se o europskim i strateškim projektima”, poručio je Butković, koji je na pitanja novinara odgovarao tijekom posjeta gradilištu mosta Svilaj, koji se gradi između Hrvatske i BiH preko rijeke Save kod Svilaja.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: ceste, oleg butković, pelješki most, žalbe, žalbeni rokovi,