Politika

„Da se ne zaborave devedesete“: U Dubrovniku 3. simpozij Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata

Lupieri je na otvaranju skupa istaknula veliki doprinos medicinskih sestara, tehničara i liječnika u Domovinskom ratu i u obrani Republike Hrvatske.

Autor: Marko Leskovar - 01.12.2018

Treći simpozij Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata pod nazivom „Da se ne zaborave devedesete – Dubrovnik 2018.“ održava se u Dubrovniku ovog vikenda, a predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri tom prilikom je izjavila kako takvi skupovi nisu samo sjećanje, već i poseban trenutak okupljanja svih koji su diljem domovine obranili suverenitet države.

Lupieri je na otvaranju skupa istaknula veliki doprinos medicinskih sestara, tehničara i liječnika u Domovinskom ratu i u obrani Republike Hrvatske.

„S nama dijelite potresna svjedočanstva koja će biti zabilježena u monografiji. Pišete povijest koju će učiti generacije koje dolaze. Posebno smo ponosni na naše kolegice velikog srca. I dalje promičite vrijednosti Domovinskog rata“, rekla je Lupieri.

Dopredsjednica Društva medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata Agneza Aleksijević istaknula je poveznicu Dubrovnika i Vukovara kroz ratna stradanja.

„Ni danas slike tog vremena ne blijede. Trebamo čuvati tradiciju i njegovati uspomenu na Domovinski rat. Ta tematika izaziva muk i iskreno divljenje, ali nam i daje snagu za život“, ustvrdila je Aleksijević.

Izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika glavnog stožera OSRH generala zbora Mirka Šundova general Boris Zdilar rekao je kako treba ustrajati na promicanju značaja ratnih događanja devedesetih godina prošlog stoljeća te da je sinergija ministarstva obrane i udruga jako dobra.

Tagovi: dubrovnik, medicinske sestre, simpozij,