Gospodarstvo

Danas akcija u prometu: 24-satni nadzor brzine u cijeloj državi

Akcija se provodi na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL- mreže prometnih policija država Europe

Autor: Ivona Amidžić - 03.04.2019

Danas, u srijedu 3. travnja 2019. prometna policija će 24 sata provoditi pojačane preventivno-represivne mjere, prvenstveno usmjerene na poštivanje zakonskih odredbi koje se odnose na brzinu kretanja vozila.

Akcija se provodi temeljem Plana organizacije TISPOL- mreže prometnih policija država Europe, a održat će se na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a.

Budući da brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

Prema statističkim pokazateljima za 2018. godinu, od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 158, odnosno 49,8% poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Projektu su se inače pridružili i građani koji su, kao i proteklih godina, predložili niz lokacija za nadzor brzine u svojim županijama.

foto:  MUP

Tagovi: 24 sata, brzina, nadzor, policija, promet, tispol,