Lifestyle

Danas je s potvrdama u Saboru sve uredno funkcioniralo

Jandroković je najavio da će u prvoj fazi troškove testiranja zastupnicima, kao i svima ostalima, snositi država

Autor: Ivona Amidžić - 16.11.2021

U Hrvatskom saboru koji ovaj tjedan ne zasjeda, a gdje od utorka za ulazak u zgradu trebaju covid potvrde, s tim potvrdama nije bilo nikakvih problema i sve je uredno funkcioniralo.

Zaposlenici bez covid potvrda testirali su se i donijeli dokaz o tome, a zaposlenici s potvrdama uredno su očitani na ulazu u Sabor, rečeno je iz saborske Službe za medije.

U Saboru problema nije bilo ni s potvrdama nekolicine oporbenih zastupnika koji su u Sabor došli zbog inicijative da se osnuje istražno povjerenstvo koje bi ispitalo povlačenje novca iz EU fondova.

Stoga će pravi test za funkcioniranje sustava biti iduća srijeda, kada će aktualnim prijepodnevnom Sabor započeti novu sjednicu.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković prošli je tjedan poručio da će od 15. studenoga u zgradu moći ući samo zastupnici s covid potvrdom ili negativnim testom na tu bolest.

Zastupnici bez potvrde moći će se testirati, pa ako su negativni ući će u Sabor i sudjelovati u raspravi.

Oni koji se ne žele testirati i nemaju covid potvrdu neće moći fizički nazočiti sjednici, ali će u njenom radu moći sudjelovati video vezom, rekao je Jandroković.

Precizirao je kako su utvrđene četiri skupine zastupnika koji će na sjednici moći sudjelovati video vezom: oni koji nemaju potvrde, oni koji se ne žele testirati, oni u izolaciji ili samoizolaciji te zastupnici koji imaju određene bolesti za koje će im liječnik dati potvrdu.

Za takav način rada do utorka se nije javio nijedan zastupnik.

U pogledu testiranja, iz Sabora navode kako se i zastupnici i zaposlenici mogu testirati gdje žele, pa i kod liječnice koja ima ambulantu u neposrednoj blizini Sabora.

Moguće je da se zastupnici testiraju i u mjestima iz kojih dolaze, kažu iz Službe za medije i navode kako još nemaju procjenu koliko bi testiranje moglo mjesečno stajati Sabor.

Jandroković je pak najavio da će u prvoj fazi troškove testiranja zastupnicima, kao i svima ostalima, snositi država, a covid potvrde i testove zastupnika provjeravat će djelatnici saborske Straže.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: covid, covid potvrde, potvrde, Sabor,