Nekategorizirano

Danas su u Splitu Petrov i Dobrović iznijeli svoje stavove o aktualnim temama

Petrov je komentirao udomljavanje djece kod homoseksualnih parova, a Dobrović kompostiranje

Autor: Lucija Tokić - 24.11.2018

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je danas u Splitu kako djeca nastaju, odgajaju se i odrastaju u emocionalnoj i fizičkoj zajednici muškarca i žene te da, s obzirom na to, Hrvatski sabor treba donijeti i odluke o posvajanju i udomiteljstvu.

Komentirajući prijedlog zakona o udomiteljstvu i mogućnost da se istospolnim partnerima odobri udomljavanje djece, Petrov je rekao kako je interes djece apsolutno iznad svakog drugog i svačijeg interesa.

Petrov je naglasio kako je dovoljna stigmatizacija i to što su djeca “kod zamjenskih roditelja”, a postoji i dodatna stigmatizacija s obzirom na to da homoseksualni parovi nisu dovoljno prihvaćeni u društvu.
“Zamislite onda stigmatizaciju te djece”, dodao je te istaknuo da o tome treba voditi računa. Jer, kaže, da je tolika prihvaćenost u društvu, onda ne bi trebalo biti potrebe za paradama.

Petrov: Nadam se da na Povjerenstvo neće biti političkih pritisaka koji će presuditi

Osvrnuo se i na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da pokrene postupak protiv premijera Andreja Plenkovića jer javnost i nadležna tijela prilikom imenovanja Igora Pokaza za veleposlanika u Velikoj Britaniji nije obavijestio da se radi o njegovu vjenčanom kumu.

Pokrenut je postupak i protiv ministra Tomislava Ćorića. “Mislim kako se ne treba na bilo kakav način koristiti pozicija da bi se uhljebilo svoje kadrove”, rekao je te izrazio nadu da će Povjerenstvo barem u tom slučaju napraviti “svoj posao onako kako treba” te da “neće biti političkih pritisaka koji će presuditi”.
“Nadam se da će se znati othrvati pritisku”, rekao je te dodao kako mu se, s obzirom na to kako je povjerenstvo formirano, čini da je tu puno više u pitanju igra između vladajućih, a puno manje ozbiljan stav povjerenstva da razriješi problem.

O prijeporima u vladajućoj koaliciji, rekao je da “ucjenjivački kapital” nije način na koji bi politika trebala funkcionirati, da se automatski odbacuju prijedlozi oporbe, a da se slušaju samo oni koji mogu dobro ucijeniti.

Most u Splitu i o kompostiranju

Božo Petrov danas je, zajedno sa saborskim zastupnikom Slavenom Dobrovićem i gradskim vijećnikom Antom Čikotićem u Splitu govorio na temu kompostiranja.

Dobrović je napomenuo da su jednostavne mjere moguće i da je šteta što se kompostiranju uopće ne prilazi već se vidi kako je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u svom planu ispustio kompostere. A upravo se s njima može napraviti najveći i najbrži korak do 50 posto recikliranja.

“Posude za kompostiranje nisu veliki trošak, mogu koštati od 50 do 100 kuna, postoje različite varijante kompostira li se u kući ili se ide na centralno prikupljanje. Kompostiranje je bolje i jeftinije, smanjuje emisiju stakleničkih plinova i vraća biorazgradivi materijal kao sirovinu”, rekao je Dobrović.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: Božo Petrov, MOST, Slacen Dobrović,