Gospodarstvo

Dječji odjel splitske bolnice dobiva e-učionicu

Cilj je i senzibilizirati javnost i prikupiti novac za opremanje učionice kako bi im se olakšala svakodnevica i povratak u školu, ali tako se i smanjuju zaostatci u učenju...

Autor: Antonela Verković - 01.10.2018

Humanitarnom akcijom “Moja učiteljica zove se Nada” želi se teško bolesnoj djeci koja su više u bolnici nego kod kuće olakšati bolničke dane i kvalitetnom suvremenom izobrazbom odmaknuti ih od zdravstvenih problema, a javnost upoznati s problemima malih učenika u bolničkim školama.

Akciju je počeo Rotary klub Zagreb 1242 za Klaićevu bolnicu.  trajat će do proljeća, kad će završiti humanitarnim balom u Zagrebu.  Za opremanje učionice u splitskoj bolnici potrebno je oko 200 tisuća kuna za 15 tableta, veliki pametni ekran koji bi se postavio u učionici, ostali popratni sadržaj i edukaciju učiteljica koje će raditi u e-učionici splitskoga KBC-a.
“Cilj je i senzibilizirati javnost za tu problematiku i ono najvažnije – prikupiti novac za opremanje učionice kako bismo im olakšali svakodnevicu i omogućili kvalitetan odmak od liječenja za vrijeme boravka u školi. Time ćemo im skratiti i zaostatke u učenju i samim time olakšali povratak na redovitu nastavu. Ponosni smo što Rotary klub Split Novi već deset godina uspješno surađuje s Klinikom za dječje bolesti. Zajedno smo napravili više humanitarnih akcija i do sada prikupili više od 700 tisuća kuna za male pacijente. Ovo je nastavak uspješne suradnje”, rekao je predsjednik Rotary kluba Split Novi dr. Josip Krnić.
Na konferenciji je bila i ravnateljica Osnovne škole “Marjan” Zdenka Barović. Ta škola na Dječjem odjelu ima Školu u bolnici s pet razrednih odjela – tri predmetne i dvije razredne nastave.
U sadašnjoj maloj učionici u bolnici stane samo dvoje-troje učenika s učiteljima koji rade i po bolničkim sobama i knjižnici, rekla je Barović, ističući važnost škole, kontinuitet učenja pacijenata i komunikaciju bolničkih nastavnika s kolegama u toj školi.
Rezultat svega toga je da mali pacijenti ne zaostaju za drugim učenicima niti im je potrebno polagati predmetne ispite, što bi za njih bio dodatni stres.
“Radimo individualno u malim skupinama. To je vrlo korisno za djecu koja dolaze kao loši učenici, pa u bolnici imaju priliku da nauče bolje nastavne sadržaje s obzirom na to da je tako organiziran rad.
 Čast mi je da su se rotaryjanci sjetili nas i pružili nam priliku da napravimo iskorak u informacijskoj tehnologiji koja će bolesnoj djeci omogućiti da virtualno budu u kontaktu sa školskim prijateljima i da usvajaju školski program”, rekla je Barović.

(Hina)

Tagovi: bolnica, djeca, e-učionica,