Lifestyle

Do petka sunčano i iznadprosječno toplo

Ovaj će tjedan obilježiti iznadprosječna toplina, ponegdje i vrućina, uz pretežno sunčano vrijeme do petka, tijekom kojeg se povećava vjerojatnost promjenjivijeg vremena

Autor: Josipa Maksimović - 11.09.2018

Utorak – većinom sunčano i još malo toplije

U istočnoj Hrvatskoj uglavnom sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, ujutro mjestimice i maglom. Vjetar većinom slab, ponegdje u Baranji i istočnoj Slavoniji umjeren sjeverozapadni, a najviša temperatura od 27 do 29 °C, piše HRT, a prenosi Dalmacija News.

U središnjoj Hrvatskoj također pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro je ponegdje moguća magla. Vjetar većinom slab, a temperatura će od najnižih jutarnjih 12 do 15 °C, tijekom dana porasti do vrijednosti između 27 i 30 °C.

Podjednako toplo i na sjevernom Jadranu, a u gorju će najviša dnevna temperatura zraka biti samo malo nža. Prevladavat će sunčano, uz maglu ujutro mjestimice u gorju. Na moru će puhati slaba i umjerena bura u noći i ujutro te zapadni i sjeverozapadni vjetar sredinom dana i poslijepodne.

Bure će u noćnim i jutarnjim satima biti i u Dalmaciji, a danju zapadnjak i jugozapadnjak, na otvorenome moru sjeverozapadnjak. More malo i umjereno valovito. Bit će većinom sunčano i vruće, u unutrašnjosti samo ponegdje uz mogućnost za jutarnju maglu.

Obilje sunca uz najvišu temperaturu zraka oko 30 °C bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također tijekom dana puhati zapadni i sjeverozapadni vjetar, a u noći i ujutro bura.

Do petka stabilno, zatim promjenljivije, za vikend i malo manje toplo

Stabilno i sunčano zadržat će u kopnenom području do petka. I dalje će povremeno biti male i umjerene naoblake, a ujutro u nekim nizinama unutrašnjosti i magle. Temperatura zraka još će malo porasti. Potkraj petka i tijekom subote povećana je vjerojatnost za nestabilnije vrijeme i mjestimične pljuskove, najprije u gorju i na zapadu unutrašnjosti, zatim i drugdje.

I na Jadranu do petka pretežno sunčano, često i vedro, te većinom vruće. Tijekom oblačnijeg petka i subote može biti lokalnih pljuskova pa i neverina, uglavnom na sjevernom dijelu Jadrana. U srijedu i četvrtak puhat će sjeverozapadni vjetar, uz obalu i zapadni i jugozapadni, a u petak će okrenuti na jugo.

Tagovi: Dalmacija News, Jadran, jug, prognoza, vrijeme,