Kultura

“Dom je tamo gdje je pjesma” 2019.

Krstulović Opara: "Kulturno bogatstvo nacionalnih manjina dio je identiteta grada"

Autor: Ivona Amidžić - 11.05.2019

Deveti susret kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina grada Splita “Dom je tamo gdje je pjesma” održao se sinoć u Domu Hrvatske vojske „General-bojnik Ivo Jelić“ na Poljudu, a sam program najavio je predsjednik Koordinacije Edin Nurkić.

U svom pozdravnom govoru gradonačelnik Andro Krstulović Opara zahvalio je na doprinosu u obilježavanju Sudamje, kao i Dana pobjede i Dana Europe. Rekao je kako je kulturno bogatstvo nacionalnih manjina dio identiteta grada te im poželio da nastave s promicanjem zajedništva.

Manifestaciji je prisustvovao i gradski vijećnik, predsjednik Odbora za rad s nacionalnim manjinama Tonći Blažević.

Tom prigodom nastupili su Slovensko kulturno društvo “Triglav” Split i članovi dječje skupine Kekec, Zajednica Crnogoraca Split, Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” Split, Kulturno društvo Bošnjaka “Preporod” Split, Demokratska zajednica Mađara Hrvatske udruga SDŽ-e, Novi mađarski kulturni centar te MKD “Makedonija” Split.

Manifestacija “Dom je tamo gdje je pjesma” održava se povodom Dana Pobjede i Dana Europe, u organizaciji Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Splita uz pokroviteljstvo Grada Splita, a kao dio programa proslave ovogodišnje Sudamje.

(Grad Split)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Andro Krstulović Opara, dom, nacionalne manjine, pjesma,

Vezane vijesti