Politika

Dr. Hajvaz: “Hvala vam na potpori, oduševljen sam reakcijama na kandidaturu.”

Kandidat Mosta za gradonačelnika grada Metkovića, pokrenuo je svoju facebook stranicu putem koje će komunicirati sa sugrađanima

Autor: Darija Kovačić - 07.02.2021

Dr. Nikica Hajvaz, kandidat Mosta za gradonačelnika grada Metkovića, pokrenuo je svoju facebook stranicu putem koje će komunicirati sa sugrađanima. Na njoj je u svojoj prvoj objavi zahvalio svima koji su mu se javili i iskazali potporu na kandidaturi i s građanima podijelio svoju viziju Metkovića kao grada svih njegovih građana, a ne političkog vlasništva ove ili one političke opcije.

“Drage Metkovke i Metkovci,

zaista sam oduševljen vašom reakcijom na svoju kandidaturu istaknutu na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji. Primio sam stotine vaših poruka i poziva. Posebno me veseli da su mi se porukama potpore javili sugrađani svih političkih opredjeljenja u Metkoviću.

Ako me izaberete za gradonačelnika, u što vjerujem, Metković neće biti vlasništvo ni jedne političke opcije, ni Mosta ni HDZ-a, nego grad svih Metkovki i Metkovaca. Neću vas uvježbanim gardom i istim takvim osmjehom na licu tapšati po ramenu, protokolarno se fotografirati i obećavati „brda i doline“. Dragi sugrađani, pitat ću vas za mišljenje, neovisno o vašem  političkom opredjeljenju, uvažavajući vaše sklonosti i sposobnosti.

Znam da vam se u proteklih nekoliko godina puno obećavalo, ali ja se u politici neću tako ponašati. Mislim da gradonačelnik treba manje biti političar, a više operativac, onaj koji okuplja, sluša, gleda, uočava probleme i pokušava ih riješiti u što kraćem roku, a ne da ih sprema u ladicu i masovno počne rješavati uoči izbora. Koliko li ste već puta uoči izbora u raznim medijima vidjeli naslove poput: „Metković veliko gradilište“? Više mi vrijedi da sve vas nakon političkog angažmana mogu uzdignuta čela pogledati ravno u oči. Tako sam se ponašao cijeli svoj život, tako ću se ponašati i u politici, uostalom, takvoga me i poznajete.

Svjestan sam da kao pojedinac neću moći napraviti puno, ali s vašom podrškom i timom suradnika moći ću napraviti zaista puno. Bit ću vaš gradonačelnik, a Metković će biti grad svih građana, onih s lijeve i onih s desne strane Neretve. I još nešto važno, bit će i grad onih koji su u naš grad doselili s ovu ili s onu stranu granice, prepoznavši ga kao mjesto u kojem žele raditi i mirno živjeti sa svojim obiteljima.

Hvala vam još jednom na potpori koju ste mi uputili.

Vaš Nikica Hajvaz”

Tagovi: dr.Nikica Hajvaz, gradonačelnik, kandidat, metković,