Sport

Drugi Trogir Outdoor Festival okupio brojne ljubitelje sporta

Trogir ima sve uvjete za sportski i rekreacijski turizam

Autor: Ivona Amidžić - 21.05.2019

Drugo izdanje Trogir Outdoor festivala održano je 18. i 19. svibnja. Trogirska riva, biciklističke staze i morski pojas na nasipu Brigi neka su od mjesta na kojima se odvijao ovaj adrenalinski događaj.

Nakon uspješne prve godine, ovaj put natjecanju je dodana još i utrka na popularnim supovima. U subotu je održana trail utrka na tri staze – od 22, 11 i 5 kilometara, a najmlađi su se mogli iskazati u vožnji bicikla na Dječjoj biciklijadi. U popodnevnim satima subote na gradskoj plaži, ispred Caffe bara Čokolada, održana je utrka SUP-ova (Stand Up Paddle) i prezentacija kitesurfa.

Nedjelja je bila rezervirana za triatlon, najzahtjevniju utrku namijenjenu onima u stvarno dobroj formi te za prvenstvo osnovnoškolaca u trčanju. Nakon dodjele nagrada svi sportaši, i oni koji će to tek postati, imali su priliku uživati u dobroj glazbi uz odličnu hranu i piće.

“Još prošle godine na prvom izdanju Outdoor festivala pokazalo se da ovakvih događanja nedostaje i da su natjecanja u ovakvim sportovima sve popularnija i među domaćim ljudima i među strancima koji zbog toga sve više dolaze i u predsezoni. Trogir ima sve uvjete za sportski i rekreacijski turizam što ćemo dobro iskoristiti”, istaknuo je dogradonačelnik Viktor Novak koji je i sam sudjelovao u triatlonu.

Organizatori, Turistička zajednica grada Trogira i Grad Trogir, ističu kako će Trogir Outdoor Festival postati tradicionalna sportska manifestacija koja ima za cilj okupljati sve veći broj sportaša.

(Grad Trogir)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: biciklijada, rekreacija, sport, triatlon, trogir outdoor festival, turizam,