Kultura

Drugo izdanje festivala istraživačkog filma – Rab Film Festivala

Poseban doživljaj morskog kina - RAFF SEAPLEX KAICH - iskorak je u turističkoj i kino ponudi grada Raba, Jadrana, no i Hrvatske...

Autor: Ivona Amidžić - 14.08.2020

U subotu, 22. kolovoza, s početkom u 20 sat, u uvali I. PADOVA, u gradu Rabu održat će se drugo izdanje festivala istraživačkog filma – Rab Film Festivala – RAFF 2020.

Ova godina mnogim je filmskim festivalima najizazovnija do sada. Neki su svoje održavanje morali odgoditi za drugi dio godine, neki su djelomično i/ili u potpunosti prešli na online izdanja, a neki su svoje izvođenje prilagodili trenutnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom virusa COVID-19.

Rab Film Festival je svoje prošlogodišnje izdanje završio projekcijom i proglašenjem pobjednika u morskoj uvali, gdje je publika gledala filmove s kaića. Jedno posve drugačije iskustvo doživljaja kina! Tako je ove godine odlučeno, u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama, vjernoj publici omogućiti upravo to nezaboravno kaich cinema iskustvo! Poseban doživljaj morskog kina – RAFF SEAPLEX KAICH – iskorak je u turističkoj i kino ponudi grada Raba, Jadrana, no i Hrvatske.

Organizatori, uz veliku pomoć sponzora i pokrovitelja, publici gledanje filmova omogućuju posve besplatno!

MATER

Nakon toliko tiranskih patrijarha, na red je – sasvim u mediteranskoj tradiciji – stigao i jedan tiranski matrijarh… (Jurica Pavičić, Jutarnji list)

Mater Film 22/08 u 21:30h, Uvala I Padova, Ulaz besplatan

CURRENT SEA

Istraživački novinar Matt Blomberg udružuje snage s aktivistom za zaštitu mora Paulom Ferberom u napetom ekološkom dokumentarcu. Ribolovna područja u Kambodži, nekoć bogata ribom, postala su meta opasnih krivolovaca. U pokušaju da sačuvaju morsko dobro i živote nebrojenih stanovnika Kambodže, Blomberg i Ferber suočavaju se s ozbiljnom opasnošću i osobnim rizikom u borbi protiv zločinačkog ribolova…

Current Sea 22/08, 20h, Uvala I Padova, Ulaz slobodan

Tagovi: festival, istraživački film, rab, rab film festival,