Lifestyle

Državna cesta kod Omiša svaki dan se zbog radova zatvara na pola sata

Obilazak je državnom cestom DC8 Omiš - Podstrana (Strožanac) te županijskom cestom Ž6142 Podstrana (Strožanac) - Žrnovnica.

Autor: Darija Kovačić - 13.03.2021

Do 1. srpnja od 17 sati do ponoći u trajanju do 30 minuta zatvara se DC70 Omiš (DC8) – Naklice – Gata – čvor Blato na Cetini (A1) od tvornice Galeb do raskrižja za Zakučac, izvijestio je Hrvatski autoklub a prenio Index.

Obilazak je državnom cestom DC8 Omiš – Podstrana (Strožanac) te županijskom cestom Ž6142 Podstrana (Strožanac) – Žrnovnica.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Ponegdje ima i magle, mjestimice vrlo guste. Mogući su odroni. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Zbog radova na državnoj cesti DC501 vozi se jednim trakom, naizmjence uz regulaciju semaforima. Od 16. ožujka do 15. lipnja za sav promet bit će zatvorena dionica čvor Oštrovica – Meja. Promet će se odvijati obilazno u oba smjera autocestom A6 i A7 (čvor Oštrovica – čvor Orehovica – čvor Hreljin).

Na Graničnom prijelazu Duboševica do 23. ožujka odvijat će se radovi na sanaciji ulazne kolničke trake, od granične crte do vage. Tijekom obavljanja radova na sanaciji kolnika promet će biti preusmjeren na izlazne kolničke trake te će biti reguliran privremenom prometnom signalizacijom.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. Zbog olujnog vjetra u prekidu su katamaranske linije Split – Vis i Novalja – Rab – Rijeka.

Foto: arhiva

Tagovi: cesta, državna cesta, obilazak, omiš, radovi, semafori,