Crna kronika

Dubrovačka policija: Dvostruki ubojica i samoubojica nije bio ranije evidentiran

Očevidom utvrđeno da je riječ o nasilnoj smrti

Autor: Tamara Lemajić - 29.01.2019

Dvostruki ubojica i samoubojica, za kojega policija pretpostavlja da je u utorak rano ujutro u Dubrovniku iz vatrenog oružja ubio svoju suprugu i punca te ranio punicu, a potom presudio i sam sebi, nije od ranije poznat dubrovačkoj policiji, kojoj nisu prijavljene njegove prijetnje niti ga je evidentirala kao osobu sklonu takvim nedjelima.

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Nevenka Bečić izjavila je na konferenciji za novinare kako prema 53-godišnjaku policija dosad nije postupala.

Izvijestila je kako je oko podneva završio očevid kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Dubrovniku, čije će rezultate objaviti to tužiteljstvo.

Ponovila je kako je očevidom utvrđeno da je riječ o nasilnoj smrti, a da će o okolnostima tog tragičnog događaja, odnosno sredstvu i načinu ubojstava i samoubojstva trebati pričekati objavu DORH-a.

Bečić je napomenula kako je policija dojavu o pronalasku tri beživotna tijela u obiteljskoj kući u ulici Prijeko u povijesnoj jezgri Dubrovnika zaprimila u 7 sati, a po dolasku na mjesto zločina pronašla je mrtva tijela dvaju muškaraca u dobi od 77 i 64 godine te 53-godišnje žene.

Ranjena 74-godišnjakinja prevezena je u dubrovačku bolnicu s prostrijelnom ranom natkoljenice, a izvan je životne opasnosti, potvrdili su u dubrovačkoj bolnici.

Portali: 64-godišnjak ubio suprugu i punca, ranio punicu te počinio samoubojstvo

Lokalni portali neslužbeno navode kako u policiji sumnjaju na dvostruko ubojstvo i samoubojstvo, odnosno da je 64-godišnji Đ.B. ubio svoju suprugu L.B. (53) i punca M.T. (77), punicu K.T. ranio je u nogu te potom pucao u sebe i ubio se.

Navodno su punac i punica živjeli u kući u kojoj se dogodila tragedija, a ubojica i njegova supruga u Sustipanu.

Dubrovački vjesnik tako neslužbeno piše kako je riječ o obitelji dubrovačkog pomorca koji je iz još neutvrđenih razloga ubio suprugu, njenog oca, ranio njezinu majku i zatim počinio samoubojstvo.

 Navodno je prvo pucao u punicu koja je jedina ostala živa, zaključavši se u sobu na drugom katu kuće, iz koje je i pozvala policiju. Zatim je ubio punca, a kako je njegova supruga u to istrčala iz kuće i dozivala pomoć, on je krenuo je za njom i ubio ju na stubištu, gdje je presudio i sebi.

(Hina)

Foto: Hina

Tagovi: dubrovnik, policija, samoubojstvo, ubojstvo,