Lifestyle

Dubrovački preventivni projekt “LIKE NA BIKE”

Cilj projekta bio je ukazati na štetnost i ozbiljnost neodgovornog ponašanja biciklista u prometu, stvaranje empatije prema stradalnicima te smanjenje povećanja prometnih nesreća s biciklistima

Autor: Ivona Amidžić - 17.06.2020

U sklopu svojih preventivnih aktivnosti, Postaja prometne policije Dubrovnik osmislila je provela preventivni projekt “LIKE NA BIKE” čiji je cilj bio ukazati na štetnost i ozbiljnost neodgovornog ponašanja biciklista u prometu, stvaranje empatije prema stradalnicima te samim time smanjenje trenda povećanja prometnih nesreća u kojima sudjeluju biciklisti u prometu.

Ovaj projekt, koji se provodio od 4. do 10. lipnja ove godine, provodio se u suradnji sa ravnateljima svih osnovnih škola koje gravitiraju i teritorijalno pripadaju Postaji prometne policije Dubrovnik, a radilo se o osnovnim školama s područja Dubrovnika, Župe dubrovačke, Konavala i Stona.

U projektu je sudjelovalo oko 700 učenika petih razreda, a posebnost ovog projekta je što su u njega, osim škola i učenika, bili uključeni i roditelji.

Projekt se provodio putem PPT prezentacije koja je, putem školskih aplikacija na daljinu, proslijeđena ravnateljima osnovnih škola, razrednicima petih razreda i djeci koja nastavu pohađaju od doma. Po primitku prezentacije roditelji su s djecom pratili slajdove i odgovarali na postavljena pitanja.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Tagovi: biiciklisti, dubrovnik, like na bike, policija, projekt, promet,