Crna kronika

Dubrovnik: Od početka veljače 126 kršenja epidemioloških mjera

Iz PU dubrovačko-neretvanske u srijedu su objavili kako je riječ od osobama koje su od početka veljače do 3. ožujka prilikom putovanja kroz Hrvatsku prekršile rok za tranzit od 12 sati

Autor: Ivona Amidžić - 04.03.2021

U proteklih mjesec dana u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je ukupno 126 kršenja epidemioloških mjera, od kojih je 89 utvrđeno prilikom kontrole na graničnim prijelazima.

Iz PU dubrovačko-neretvanske u srijedu su objavili kako je riječ od osobama koje su od početka veljače do 3. ožujka prilikom putovanja kroz Hrvatsku prekršile rok za tranzit od 12 sati.

U ostalih 37 slučajeva, kažu, radi se o osobama koje nisu zatečene na adresi koju su navele kao onu na kojoj će boraviti tijekom samoizolacije.

U policiji navode da su četiri osobe iz Župe dubrovačke, Konavala i Metkovića u utorak prekršile izrečenu mjeru samoizolacije te su prekršajno kažnjeni novčanom kaznom od osam tisuća kuna.

Provjerom poštivanja izrečene mjere samoizolacije nisu h zatekli na adresi koja je navedena kao adresa samoizolacije, pa su time počinili prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

“Građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice”, ističu u policiji.

Pozivaju građane da sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije građani prijave pozivom na broj 192 ili putem aplikacije e-dojave.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: dubrovnik, epidemiološke mjere, kršenje, policija, samoizolacija,