Lifestyle

Dvije novooboljele osobe U Zadarskoj županiji dvoje novooboljelih, u Splitsko-dalmatinskoj 14

Zdravstveni djelatnik s Odjela ginekologije splitskog KBC-a pozitivan na covid-19

Autor: Ivona Amidžić - 21.07.2020

U Zadarskoj županiji dvije su novooboljele osobe, a riječ je o ženama s područja Zadra i Benkovca kojima se utvrđuju kretanja i kontakti, izvijestio je u utorak županijski Stožer Civilne zaštite.

Jučer je testirano 119 uzoraka, a na Covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je šestero pacijenata.

U samoizolaciji je 349 osoba, a mjera aktivnog nadzora istekla je za 4523 stanovnika.

U protekla 24 sata službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje propisane samoizolacije.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 14 novooboljelih

Od ukupno 396 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije u utorak je 14 novooboljelih osoba pozitivno na Covid-19  infekciju, i to iz Splita 11 osoba te po jedna iz Kaštela, Solina i Trilja, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od 14 novooboljelih osoba njih 11 su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostale tri osobe epidemiološki obrađuju.
U Splitsko-dalmatinskoj županiji 533 osobe su pod mjerom samoizolacije, a 10 Covid pozitivnih osoba liječi se kliničkome bolničkom centru (KBC) Split, a jedna je na respiratoru, priopćili su iz Stožera.

Zdravstveni djelatnik s Odjela ginekologije splitskog KBC-a pozitivan na covid-19

Jedan zdravstveni djelatnik na odjelu Ginekologije splitskog KBC-a pozitivan je na covid-19 i trenutno je u samoizolaciji, doznaje se u utorak od zamjenika ravnatelja splitskog KBC-a Krešimira  Dolića.

“Odmah nakon što je utvrđeno da je taj zdravstveni djelatnik pozitivan na covid-19, poduzeli smo epidemiološke izvide kako bismo ustanovili s  kime je bio u kontaktu od  zdravstvenog osoblja  i pacijenata u KBC-u Split,” rekao je Dolić za Hinu.

Po Dolićevim riječima, provjerava se i je li  se ovaj zdravstveni djelatnik koji je pozitivan na Covid-19 pridržavao epidemioloških mjera koje uključuju i obvezno nošenje zaštitne maske.

“Sve držimo pod kontrolom i nema nikakve panike”, poručio je Dolić.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, koronavirus, oboljeli, splitsko-dalmatimska županija, stožer, zadarska županija, zaraženi, zdravstveni djelatnik,