Sport

Edukacija i radionica o mentalnoj pripremi sportaša na Višnjiku

Sportaši, roditelji, treneri i svi zainteresirani pozvani su na besplatnu edukaciju

Autor: Ivona Amidžić - 23.04.2019

ŠC Višnjik poziva sportaše, roditelje, trenere i sve zainteresirane na besplatnu seriju edukacija i radionica na temu mentalne pripreme sportaša pod nazivom: Mentalna priprema sportaša u praksi – malo teorije, puno prakse.

Edukacije i radionice će voditi mag. psych. Toni Gauta, sportski psiholog i teniski trener s licencom ITF-a te Boris Balent, sportski psiholog Hajduka iz Splita i autor priručnika za trenere Psihološka znanja i alati u sportskoj praksi.
Teme edukacije bit će podijeljene u tri modula.

Prvi modul bavi se pitanjem koncentracije sportaša, vrstama i praktičnim tehnikama koncentracije, te korištenjem moderne tehnologije u sportu za postizanje zone ili flow fenomena.

Drugi modul bavi se upravljanjem emocijama, tehnikama postizanja optimalne pobuđenosti kod sportaša, te brojnim drugim alatima opuštanja sportaša prije, tijekom i između natjecanja.

Kako bi se prikazao individualan i skupni rad sportskog psihologa u praksi, posljednji modul nudi praktični prikaz rada u nogometnim klubovima poput Dinama i Hajduka, iskustvo rada s mladim tenisačima u TK-a Zadar 08, te prikaz slučaja rada sportskog psihologa u NBA ligi.

Posljednji modul omogućit će raspravu publike s izlagačima.

Edukacije i radionice u trajanju od sat i pol bit će održane u Press centru ŠC-a Višnjik u sljedećim terminima:

  • petak 26. travnja u 16 sati
  • subota 27. travnja u 19 sati
  • nedjelja 28. travnja u 19 sati

Svi zainteresirani mogu se predbilježiti na e-adresu: gautatoni@gmail.com, ali predbilježba nije uvjet dolaska na radionicu i edukaciju jer će vrata biti svima otvorena.

(Grad Zadar)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: edukacija, koncentracija, mentalna priprema sportaša, motivacija, radionice, sportaši,