Kultura

Energetska obnova splitskih vrtića se nastavlja!

Tri splitske osnovne škole te dva dječja vrtića idu u energetsku obnovu

Autor: Ivona Amidžić - 04.02.2019

Rezultat je to uspješne prijave Grada Splita za koji je Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. izradila projektne prijave te ih predala u prvom danu otvaranja Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’, piše www.split.hr.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatio je financiranje ovih pet projekata, koji uključuju tri splitske osnovne škole, Pojišan, Skalice i Mertojak te dječje vrtiće Mandalina i Latica.

Ukupno je riječ o 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava za ovih pet projekata koje su Grad i RaST osigurali iz fondova Europske unije, odnosno Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i njihovog Poziva.

Ostatak potrebnih sredstava što se tiče financiranja osigurava grad Split uz pomoć nacionalnih izvora sufinanciranja provedbe EU projekata. Nakon provedbe energetskih mjera smatra se da će se uštede na godišnjoj razini popeti i do pola milijuna kuna.

Energetska obnova uključuje zahvate koji su građevinske, strojarske i elektrotehničke prirode, a koje će rezultirati smanjivanjem potrošnje energije i povećanjem korištenja obnovljivih izvora energije.

Očekuje se da će energetske mjere rezultirati s više od 50% ušteda na korištenju energije nakon obnove na objektima, a svim korisnicima moći će osigurati ugodniji rad i boravak.

Grad Split

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: energetski projekt, osnovne škole, rast, split, vrtići,