Gospodarstvo

Filozofski fakultet i Rektorat Sveučilišta u Splitu preselili se u novu zgradu

Filozofski fakultet u Splitu osnovan je prije 13 godina, a do sada je bio smješten na šest mjesta. Nove prostorije fakulteta su u neposrednoj blizini Sveučilišnog kampusa.

Autor: Antonela Verković - 22.09.2018

Filozofski fakultet u Splitu i Rektorat Sveučilišta preselili su se u poslovnu zgradu bivšeg Brodomerkura za čiju je kupnju, kako je rečeno u petak na svečanom otvorenju preuređenih prostorija, Vlada Republike Hrvatske dala oko 105 milijuna kuna, a Sveučilište je dalo oko sedam milijuna za uređenje prostorija.

Filozofski fakultet u Splitu osnovan je prije 13 godina, a do sada je bio smješten na šest mjesta. Nove prostorije fakulteta su u neposrednoj blizini Sveučilišnog kampusa.

Rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović rekao je nazočnima kako je ta visokoškolska ustanova dodijelila posebna priznanja predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministrima financija Zdravku Mariću i državne imovine Goranu Mariću te bivšem ministru znanosti, obrazovanja i sporta Pavi Barišiću zbog njihove potpore razvoju Sveučilišta u Splitu. Ta će im priznanja biti predana naknadno.

Za doprinos odnosima Oružanih snaga Republike Hrvatske i akademske zajednice te ustroj studija vojnog pomorstva na splitskom Sveučilištu ta je visokoškolska ustanova potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Damiru Krstičeviću dodijelila priznanje koje je na svečanosti preuzeo njegov izaslanik, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general zbora Mirko Šundov.

Dekanica Filozofskog fakulteta u Splitu Gloria Vickov zahvalila je svima koji su pridonijeli da se taj fakultet smjesti “pod jednim krovom”.

“Sada imamo 28 predavaonica, četiri više nego što smo imali na šest lokacija u Splitu, i studenti su zadovoljni”, rekla je dekanica Vickov te dodala kako na odgovarajući način još nisu riješili pitanje profesora jer ih je sada u jednom uredu smješteno po šest ili sedam.

(Hina)

Tagovi: filozofski fakultet, sveučilište u splitu,