Politika

Florijan Žižić imenovan za nacionalnoga koordinatora Nezavisnih za Hrvatsku za Šibenik i Skradin

''Oni koji nam se budu spremni pridružiti, poručila je, neka budu spremni žrtvovati i dio svog obiteljskoga života, staviti sve drugo na kocku kao što smo mi to stavili izašavši iz kluba HDZ-a'' - istaknula je predsjednica NHR-a.

Autor: Antonela Verković - 22.09.2018

Florijan Žižić, bivši potpredsjednik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, imenovan je za nacionalnoga koordinatora na nacionalnoj razini Nezavisnih za Hrvatsku (NHR) za Šibenik i Skradin, što je bio i povod za konferenciju za medije na kojoj su u subotu u Šibeniku govorili i predsjednica NHR-a Bruna Esih i član predsjedništva Ivo Mikić.

”Trebaju nam hrabri ljudi koji su spremni uhvatiti se u koštac s onim što nas čeka”, izjavila je predsjednica NHR-a Bruna je Esih istaknuvši kako nije lako stvarati stranku iz početka.

“Prihvaćam i svaki prigovor, međutim kada netko iz pozicije osobe koja je u životu imala sve na gotovo, kao gospodin premijer koji mi je iz Sabora prigovorio osobno, njemu doista nemam potrebe objašnjavati što znači stvarati na doista pošten, iskren i samostalan način stranku iz početka”, istaknula je.

”Oni koji nam se budu spremni pridružiti, poručila je, neka budu spremni žrtvovati i dio svog obiteljskoga života, staviti sve drugo na kocku kao što smo mi to stavili izašavši iz kluba HDZ-a u trenutku kad smo shvatili da daljnje vođenje takve politike nema smisla.”

Esih: Izvanredni parlamentarni izbori mogući, ovise isključivo o procjeni premijera Plenkovića

Predsjednica NHR-a ne isključuje mogućnost izvanrednih parlamentarnih izbora, a hoće li se oni dogoditi, ocijenila je kako to isključivo ovisi o procjeni premijera Andreja Plenkovića.

“Zasad se ova većina, kakva god ona bila, čini stabilnom, a takvom je naziva i gospodin Plenković s kojim bih se složila jer se ta većina zasniva na temeljima čistog interesa na kojima je nastala. Tamo gdje je interes, bio osobni ili interes određene skupine ljudi, tamo se interesi najčvršće održavaju, a to u Hrvatskoj definitivno treba promijeniti i NHR takav smjer politike želi izmijeniti”, izjavila je Esih.

Smatra kako hrvatski narod “ubija ravnodušnost, a sustav je takav da nas namjerno održava u stanju nereda i kaosa i ravnodušnosti”. Ocijenila je kako se “ono što se desetljećima krivo radilo ne može promijeniti za par mjeseci ili u godinu dana, ali se treba početi sada mijenjati”.

“Kao što premijer podsjeća, bila sam na listi HDZ-a i nikad nisam zanijekala tu činjenicu, ali bila na 11. mjestu te liste i isključivo preferencijalnim glasovima ušla u Hrvatski sabor donijevši tada u prvoj izbornoj jedinici grada Zagreba HDZ-u peti mandat koji u gradu Zagrebu nikad nisu imali”, rekla je predsjednica NHR-a.

“Ako je nešto gospodin Plenković mogao doživjeti krivo, sigurno nije ništa izgubio. Nije mogao izgubiti nešto što ovako i onako nije dobio. Za njegove priče o tome da smo mi sami po sebi nula, zero ili ‘zehro’ kako se gospodin voli izražavati, imamo dokaz da tako nije jer sam uspjeh ponovila na zagrebačkim izborima daleko bolje i daleko više”, ustvrdila je Esih.

Podsjetila je kako je na izborima u Zagrebu osvojila 36 tisuća glasova, a njezina lista ušla je u Zagrebačku skupštinu sa samo dva mandata manje nego lista predvođena, kako je rekla, osobnim odabranikom premijera Plenkovića – Dragom Prgometom.

“Neka se gospodin Plenković malo prisjeti tih situacija”, poručila je Bruna Esih.

Florijan Žižić rekao je da mu je imenovanje za koordinatora NHR-a izazov u trenutku meteža na hrvatskoj političkoj sceni te da u novoj stranci vidi veliku priliku. Nakon osnivanja podružnica diljem Šibensko-kninske županije, kako je istaknuo, očekuje zanimljivu političku jesen na državnoj i na lokalnim razinama.

(Hina)

FOTO: HINA/ ŠibenikIN/ ml

Tagovi: Andrej Plenković, HDZ, NHR,