Lifestyle

FOTO/VIDEO Predstavljen službeni trailer najočekivanijeg filmskog spektakla – DINA: drugi dio

Autor: Ante Jurić - 01.07.2023

Objavljen je službeni trailer za najiščekivaniji kinematografski ep, nagrađivanog redatelja Denisa Villeneuvea, DINA: DRUGI DIO, koji u kina stiže 2. studenog, u distribuciji Blitz filma. Svi znamo da se radi o nastavku filma DINA, studija Warner Bros. Pictures i Legendary Pictures koji je dobitnik šest nagrada Oscar® iz 2021. godine. Tada je prvi dio dominirao kinima i impresionirao gledatelje i kritiku te se ništa manje ne očekuje i od drugog dijela.

Ovaj ep na velikom platnu nastavlja adaptaciju bestsellera Franka Herberta – DUNE – s već poznatom, ali i novom zvjezdanom postavom. U drugom dijelu glume Timothée Chalamet, nominiran za nagradu Oscar®, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, nominirani za nagradu Oscar®, Austin Butler, nominiran za nagradu Oscar®, Florence Pugh, Dave Bautista, dobitnik nagrade Oscar® – Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, nominirana za nagradu Oscar® Charlotte Rampling te oskarovac Javier Bardem.

Dina: drugi dio donosi nam istraživanje mitološkog putovanja Paula Atreidesa nakon ujedinjenja s Chani i Fremenima. Na svom ratnom putu osvete protiv neprijatelja koji su uništili njegovu obitelj, Paul Atreides se nađe suočen između ljubavi svog života i katastrofalne sudbine svemira koju samo on može predvidjeti.
Denis Villeneuve ponovno je okupio kreativni tim s kojim je radio na prvom dijelu, uključujući redatelja fotografije Greiga Frasera, nagrađenim za nagradu Oscar®, montažera oscarovca Joea Walkera… Izvanrednu glazbu za film ponovno je skladao oscarovac Hans Zimmer.DINA: DRUGI DIO sniman je u Budimpešti, Abu Dhabiju, Jordanu i Italiji, a u distribuciji Blitz filma u kina dolazi 2. studenog ove godine.

Tagovi: CineStar, Dina, kino, planet Dina,