Lifestyle

Gorostas posjetio Istru: Blizu obale ulovljen morski pas dug osam metara

Morski pas dugačak osam metara i težak gotovo dvije tone i zapetljao se u mrežu blizu istarske obale

Autor: Ivona Amidžić - 04.03.2019

Bio je ovo VELIKI vikend za ribara Ivana Pavelića iz Savudrije, koji je zapetljanog u svoje mreže pronašao morskog psa dugačkog čak osam metara i teškog skoro dvije tone, prenosimo sa sibenik.in portala.

Mreže je bacio u more 60 metara od obale, u uvali Ligard u Savudrijskoj vali, a od tri je pronašao dvije. Već je pomislio kako je treću mrežu netko uzeo, ali je nedugo nakon toga otkrio da se u nju zapetljao morski pas veličine između sedam i osam metara, koji ju je cijelu povukao sa sobom na dno.

Ribar nije psinu mogao izvući sam pa je tražio pomoć prijatelja, koji su došli i dodatnom mu brodicom pomogli dovući morskog psa do obale. Tada je nastala prava drama jer nitko nije očekivao kako je ulov u mreži ustvari zaštićeni morski pas planktonaš dug gotovo osam metara i težak skoro dvije tone.

Prema riječima očevidaca, jadna je riba bila umotana u 140 metara mreže što je otežalo ribarima njegovo oslobađanje. Na površinu je izvučen tek njegov rep, a koji je prema procjeni ribara,bio širok oko dva metra  što je odgovaralo i njegovoj dužini i težini.

Ostatak mreže nakon tog zahvata naprosto je skliznuo prema dolje, a obzirom da je morski pas davno znakove života, ponovno je otegljen i pušten u morske dubine.

Prema neslužbenim informacijama nadležna se veterinarska služba nije pojavila u luci Savudrija, pa će se valjda prema fotografijama moći zaključiti je li riječ o kitopsini ili nekoj drugoj vrsti.

VIDEO Težak dvije tone!

Objavljuje ŠibenikINNedjelja, 3. ožujka 2019.

(sibenik.in)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: istra, kitopsina, morski pas, mreža, planktonaš, savudrija, savudrijska vala,