Gospodarstvo

Grad Zadar sufinancira troškova gradnje studentskog smještaja i prehrane

Izdvojit će ukupni iznos od 6.236.223,70 kuna

Autor: Ivona Amidžić - 22.05.2020

Gradonačelnik Branko Dukić i rektorica zadarskog sveučilišta Dijana Vican potpisali su Sporazum o sufinanciranju troškova gradnje u provedbi projekta Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru ukupne vrijednosti 81.068.738,85 kn.

Gradsko vijeće Grada Zadra je na zamolbu Sveučilišta u Zadru za sufinanciranje projekta od 14. listopada 2019. donijelo Odluku o sufinanciranju troškova gradnje u provedbi projekta „Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru“ na sjednici održanoj 14. studenoga 2019. godine. Odlukom je određeno da će Grad Zadar sufinancirati ovaj projekt u ukupnom iznosu od 6.236.223,70 kn.

Ta je odluka donesena jednoglasno te je time zaokružena financijska konstrukcija za ovaj iznimno važan projekt za Sveučilište u Zadru i za Grad Zadar.

Prilikom potpisivanja sporazuma, gradonačelnik je u ime Grada zahvalio rektorici što je zatražila pomoć. Time ste omogućili meni i Gradskom vijeću da izglasamo ovu odluku, kojom samo potvrđujemo ono što Grad smjera za budućnost: biti sveučilišni grad i podupirati razvoj Sveučilišta kao nasušnu potrebu grada. Smatram da se Sveučilište ne smije prestati razvijati. Još jednom zahvaljujem na prilici da pomognemo Sveučilištu, što ćemo nastaviti i u budućnosti.

Rektorica Vican je izjvaila: Za mene je ovo veliki poticaj. Raditi, biti na čelu Sveučilišta u Zadru kada imate one, kao Grad Zadar, koji su sveučilište stavili u svoju strategiju kao razvojni cilj, tako da iskazujem zadovoljstvo i zahvaljujem gradonačelniku na vrlo brzoj reakciji i na potpori kojom sve ciljeve za razvoj i napredak Zadra ostvarujemo zajedno.

foto: Grad Zadar

Tagovi: branko dukić, projekt, studentski smještaj, zadar,