Gospodarstvo

Gradi se novo vježbalište uz šetnicu u kanalu sv. Ante u Šibeniku

Kroz projekt Živjeti zdravo HZJZ je osigurao sredstva za kupnju opreme za vježbanje na otvorenom za jedan park ili šetnicu u svakoj županiji...

Autor: Ivona Amidžić - 07.07.2021

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Grad Šibenik u zajedničkom cilju unaprjeđenja zdravlja stanovništva putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te kreiranja okruženja u kojima je svim populacijama u Gradu Šibeniku omogućeno usvajanje znanja i stavova o važnosti provedbe aktivnih stilova života s ciljem očuvanja zdravlja stanovnika svih dobnih skupina, realiziraju projekt Živjeti zdravo.

Kroz projekt Živjeti zdravo HZJZ je osigurao sredstva za kupnju opreme za vježbanje na otvorenom za jedan park ili šetnicu u svakoj županiji kao i sredstva za naknadu voditeljima za provedbu aktivnosti Volonteri u parku s ciljem aktivnog provođenja slobodnog vremena djece i obitelji, poticanja socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju, osnaživanja međugeneracijske solidarnosti i očuvanja okoliša. Kako bi se dodatno motiviralo obitelji s djecom na provođenje slobodnog vremena vani, na otvorenom, u svako doba, formiran je set opreme koji potiče na kretanje i socijalizaciju te djeluje kao poticajni okolišni čimbenik za rano usvajanje zdravih stilova života.

‘Grad Šibenik je platio projekt postavljanja i, s Javnom ustanovom Priroda Šibensko-kninske županije, ugovorio izvođača radova postavljanja ovog seta opreme i uređenja okoliša za vježbalište na otvorenom. Kanal sv. Ante je postao mjesto boravka starih i mladih rekreativaca, mjesto šetnje, pa i izleta, osobito u ovo pandemijsko vrijeme. Set opreme koji je u blizini postavljen prije osam godina je odavno propao, pa je odabir lokacije za ovaj novi set bio logičan. Ionako su građani u više navrata pitali kad ćemo zamijeniti rashodovane sprave, ne znajući da Grad Šibenik nije upravitelj tog prostora.’, kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr.sc. Danijel Mileta.

Provedba ovoga projekta obavlja se u okviru Prioritetne osi 2 ‘Socijalno uključivanje’, Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.’ Europskog socijalnog fonda. Projekt Živjeti zdravo traje do prosinca 2022., a novo vježbalište u kanalu sv. Ante bit će otvoreno do kraja srpnja. Ukupan iznos projekta na razini Republike Hrvatske je 30.373.299,36 kuna, a iznos EU potpore je 85%.

foto: Grad Šibenik

Tagovi: gradnja, kanal sv. ante, šetnica, Šibenik, vježbalište,