Sport

Gradonačelnik Ivica Puljak primio svjetsku prvakinju u judu Barbaru Matić

Upravo je splitska sportašica najvećim uspjehom svoje sportske karijere ostvarila i povijesni uspjeh, jer je prva u Hrvatsku donijela judo medalju sa Svjetskog prvenstva

Autor: Ivona Amidžić - 17.06.2021

Povodom osvajanja zlatne medalje u Budimpešti svjetsku judo prvakinju Barbaru Matić i njezinog trenera Vladimira Preradovića primio je danas u Gradskoj upravi gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima.

Uz čestitke za osvojeno zlato, gradonačelnik Puljak je istaknuo kako dijeli ponos svih sugrađana što je upravo splitska sportašica najvećim uspjehom svoje sportske karijere ostvarila i povijesni uspjeh, jer je prva u Hrvatsku donijela judo medalju sa Svjetskog prvenstva.  Time, kako je kazao, promiče slavu splitskoga sporta tim više što na predstojeće Olimpijske igre u Tokiju odlazi kao favoritkinja za medalju.

Dvadeset šestogodišnja Brabara Matić, jedna od najboljih hrvatskih sportašica i sportašica godine po izboru Sportskih novosti za 2020. godinu, na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti došla je do naslova prvakinje nakon što je u 40-toj sekundi borbe prije kraja savladala Japanku Yoko Ono. Time je samo nadogradila sjajnu 2020. godinu u kojoj je osvojila zlatnu medalju na judaškom Grand Prixu također u Budimpešti, gdje je u kategoriji do 70 kilograma savladala sve tri osvajačice medalje s posljednjeg Svjetskog prvenstva. Godinu ranije osvojila je i europsku broncu.

Članica je Judo kluba Pujanke čije su judašice Ana Kokeza, Brigita Matić, Karla Prodan, Zrinka Miočić, Anja Kovačević i Katarina Marasović ekipne prvakinje Hrvatske za 2015. i 2016. te  dobitnice nagrade Ekipa Dalmacije.

foto: Grad Split

Tagovi: judo, prvakinja, split, svjetska prvakinja,