Lifestyle

Grupno cijepljenje splitskih studenata u subotu u Spaladium areni

Izuzetak su studenti medicine koji su cijepljeni još krajem ožujka jer su pružali potporu starijim kolegama u splitskoj bolnici

Autor: Ivona Amidžić - 20.05.2021

Studenti svih godina splitskog Sveučilišta prvi će se u Hrvatskoj u subotu grupno cijepiti u Spaladium areni, Pfizerovim cjepivom, rekao je u četvrtak Hini dr. Marko Rađa, ravnatelj županijskog Doma zdravlja.

Izuzetak su studenti medicine koji su cijepljeni još krajem ožujka jer su pružali potporu starijim kolegama u splitskoj bolnici.

Na cijepljenje u subotu u Spaladium areni su po prvu put pozvani svi splitski studenti svih godina, dodaje Rađa. S obzirom da imaju sasvim dovoljno cjepiva donesena je takva odluka, a grupni odaziv na cijepljenje je bitno veći nego kada je odluka na svakom pojedincu, istaknuo je.

“Ovaj tjedan u grupama cijepimo zaposlenike tvrtki, u subotu su nam na rasporedu studenti koje će cijepiti osam timova. Svi su fakulteti dobili sate kada trebaju studenti biti u areni kako ne bi nastala gužva. Koliko će ih se odazvati vidjet ćemo u subotu iako se kalkulira da bi odaziv mogao biti između 20 ili 30 posto studenata. Ako odaziv bude veći uvijek u pripravnosti imamo još tri tima koja mogu pomoći”, kazao je ravnatelj splitsko-dalmatinskog županijskog Doma zdravlja.

U slučaju da netko od studenata ne bude mogao u subotu na cijepljenje treba se javiti svom liječniku u bilo kojem dijelu Hrvatske i može biti naručen na cijepljenje u dan, dva ili tri, objašnjava Rađa.

Dodaje kako će se vjerojatno opet organizirati grupna cijepljenja studenata.

“Prošli tjedan smo cijepili sve građane koji su bili prijavljeni preko platforme CijepiSe i preko obiteljske medicine. Sada smo došli do toga da se cijepe ostale skupine građana. Odaziv građana na cijepljenje je dobar. Samo danas je kroz obiteljsku medicinu naručeno 1200 osoba u Spaladium arenu, a tome treba pridodati i one koji su naručeni preko tvrtki. Svaki dan se ta brojka kreće između 1600 i 2000 osoba”, rekao je Rađa.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: cijepljenje, cjepivo, pfizer, spaladium arena, split, studenti,