Lifestyle

HAK: Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali, zabrana prometa za autobuse na kat

 Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Autor: Marko Leskovar - 20.10.2018

Zbog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika i na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u unutrašnjosti te na autocestama: A1 između Zagreba i Karlovca te između Bosiljeva i tunela Sveti Rok, A3 između Bregane i Jankomira te između Ivanje Reke i Lipovca, A4 između Goričana i Brezničkog Huma,
A6 između Bosiljeva i Kikovice.

Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A1 između vijadukata Crna Draga i Božići te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i naplate Kikovica, vozi se uz ograničenja brzine, no dionice su otvorene za sav promet.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Kolona teretnih vozila na GP Bajakovo na izlazu iz Hrvatske duga je oko jedan kilometar.

Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina.

Do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Zbog održavanja manifestacije Dani hrvatskog turizma u Hvaru, od utorka do petka, 23.  do 26. listopada uvode se dodatni polasci na liniji 9604 Split- Hvar (plovidbeni red na stranicama Jadrolinije).

Tagovi: hak, hvar, Jadran, promet, trajekti,