Politika

HDZ-ov ministar Bevanda: Nije problem proslava dana RS, nego medijska “antihrvatska histerija”

Za Bevandu je sve što se zbivalo u Banjoj Luci 9. siječnja "benigni događaj" koji je iskorišten za nove napade na njegovu stranku.

Autor: Marko Leskovar - 11.01.2019

Ministar financija Bosne i Hercegovine i visoki dužnosnik HDZ-a BiH Vjekoslav Bevanda ocijenio je u petak kako je problematiziranje sudjelovanje članova njegove stranke na proslavi “dana Republike Srpske” 9. siječnja u Banjoj Luci proizvod “antihrvatske histerije” koju, kako tvrdi, potiču mediji.

Bevanda je, uz predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, također bio u Banjoj Luci 9. siječnja na manifestacijama priređenim u povodu obilježavanja praznika kojega je Ustavni sud BiH još 2015. godine proglasio neustavnim, no u posebnoj izjavi koja je medijima tim povodom dostavljena iz njegova ureda u Ministarstvu financija BiH on tvrdi kako u tome nije bilo ničega što bi trebao biti problem.

On smatra kako se tim povodom u medijima povela “neprihvatljiva i kontraproduktivna kampanja” i da je time nastavljena “antihrvatska histerija u BiH”.

Za Bevandu je sve što se zbivalo u Banjoj Luci 9. siječnja “benigni događaj” koji je iskorišten za nove napade na njegovu stranku.

„Posjet hrvatskih dužnosnika Banjoj Luci samo je nastavio antihrvatsku histeriju i kampanju započetu još prije listopadskih izbora. Nemam kompleks pojaviti se bilo gdje i suočiti se bilo s kim, niti ću se pravdati bilo kome što ne mrzim i što sam spreman surađivati za dobrobit svih “, izjavio je Bevanda koji smatra kako je zastrašujuće to kako se ponašaju predstavnici bošnjačkog naroda te s koliko se mržnje istupa u javnom prostoru.

„Mržnja koja izvire iz ostrašćenih istupa je zrcalo u kome se jasno vidi stanje umova, teška besperspektivnost, odsutnost poštovanja i nepostojanje kapaciteta za dogovor“, smatra Bevanda te poziva da se s poštovanjem pristupi svima koji su dio Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu brojnost i da se otvore vrata dogovorima.

Tagovi: bevanda, BIH, HDZ, vjekoslav,