Kultura

HNK Split zbog pojave koronavirusa odgađa sve predstave

Dramski i baletni kazališni ansambli koji nisu obuhvaćeni ovom odlukom, nastavit će s radom i pripremama novih kazališnih programa koji su u tijeku.

Autor: Darija Kovačić - 29.10.2020

Hrvatsko narodno kazalište Split odlučilo je, radi zaštite zdravlja publike i ostalih članova kazališta, odgoditi sve predstave do daljnjega zbog pojave koronavirusa u Orkestru Hrvatskog narodnog kazališta Split.

– Zbog toga, nažalost, nećemo biti u mogućnosti izvesti Requiem s kojim smo, već tradicionalno, obilježavali Dušni dan. Zbog potrebe dezinfekcije velike scene odgođena je i predstava Correr o fado s kojom smo večeras, 29. listopada trebali proslaviti Svjetski dan baleta – priopćili su iz HNK Split.

Uprava Hrvatskog narodnog kazališta Split smatra kako je najodgovornije prema publici, ali i umjetnicima, odgoditi i ostale najavljene predstave za naredne dane. Ovisno o daljnjem razvoju situacije te o epidemiološkoj slici, Uprava će odlučiti o novim terminima odgođenih programa o kojima će javnost pravovremeno informirati.

Za sve dodatne informacije o rezerviranim i kupljenim ulaznicama za odgođene programe moguće je kontaktirati Ured prodaje ( tel. 021 347 377, 021 306 915; prodaja@hnk-split.hr) te blagajnu HNK Split (tel. 021 306 908; blagajna@hnk-split.hr).

foto: arhiva

Tagovi: HNK Split, kazalište, koronavirus, orkestar,