Sport

Hrvatski boksački savez i boksački klub Predator organiziraju školu boksa

Sutra u Makarsku stižu boksačke zvijezde Mavrović i Preskar

Autor: Ivona Amidžić - 16.04.2019

Hrvatski boksački savez u svrhu promocije boksa i edukacije djece i mladih pokrenuo je projekt “Škola boksa” koji je od rujna 2018. posjetio 13 gradova i mjesta u kojima je u projektnim aktivnostima sudjelovalo oko 2500 djece osnovnih i srednjih škola.

U Školu boksa imat će se priliku uključiti i Makarani. Prezentacija je u Gradskoj sportskoj dvorani i to u srijedu 17. travnja u 12.30 sati. Prezentacija traje jedan školski sat, a održavaju je predstavnici Hrvatskog boksačkog saveza Željko Mavrović i Mario Preskar u suradnji s lokalnim klubom BK “Predator” iz Makarske.

“Radi se o projektu koji je usmjeren prema djeci, mladima i trenerima, a cilj mu je utjecati na povećanje interesa za bavljenje sportom kao i posljedično uključivanje u aktivno treniranje u klubovima u lokalnoj zajednici. Kroz prezentaciju boksa i njegovih specifičnosti u školskom okruženju, nudimo djeci i mladima aktivni način provođenja slobodnog vremena, uz razvijanje tijela i duha”, rekao je Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.

Dodaje kako je kjedan od dugoročnih ciljeva i povećanje tjelesne aktivnosti, unapređenje zdravstvenog i psihofizičkog stanja, te pozitivan učinak na emotivnu stabilnost, samopouzdanje i socijalne vještine kod djece i mladih. Izvoditelji projekta su proslavljeni boksači Željko Mavrović i Mario Preskar.

“Inače, ova hvalevrijedna akcija usmjerena na djecu i mlade odvija se pod pokroviteljstvom državne tajnice za sport Janice Kostelić”, ističe Bošnjak.

(Grad Makarska)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: boks, boksački klub predator, hrvatski boksački savez, mario preskar, škola boksa, željko mavrović,

Vezane vijesti