Lifestyle

Hrvatski Crveni križ pokrenuo program “Čuvajmo ih” kojim će starijim osobama osigurati zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva

Sve korisnike diljem Hrvatske kontaktirat će društva Crvenoga križa te ih informirati o načinu podjele i preuzimanja paketa sa zaštitnom opremom

Autor: Darija Kovačić - 06.11.2020

Hrvatski Crveni križ (HCK) pokrenuo je program “Čuvajmo ih” kojim će za 23.000 starijih osoba slabijeg imovinskog stanja osigurati zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva, sa ciljem smanjenja rizika zaraze koronavirusom, priopćio je u petak HCK.

Iz Nacionalnog logističkog centra HCK-a krenula je prema županijskim društvima Crvenoga križa distribucija osobne zaštitne opreme, koja će tijekom studenog i prosinca biti podijeljena korisnicima starijima od 65 godina, a koji su u sustavu HCK-a.

Sve korisnike diljem Hrvatske kontaktirat će društva Crvenoga križa te ih informirati o načinu podjele i preuzimanja paketa sa zaštitnom opremom, kaže se u priopćenju.

Izvršni predsjednik HCK-a Robert Markt ističe da situacija u kojoj živimo teško pada svima, a posebno našim starijim sugrađanima.

“Mi im pomažemo već mjesecima, ulazimo u njihove domove i svjesni smo da svi zajedno moramo paziti na njih i omogućiti im kvalitetnu zaštitu. Naši bake i djedovi nerijetko razgovore završavaju pozdravom ‘čuvaj se’, a sada je na nama red da im kao društvo pružimo podršku i sačuvamo ih, koliko je to moguće, te im pošaljemo poruku kako su važni članovi naše zajednice koji obiluju mudrošću i životnim iskustvom od kojeg možemo učiti”, ističe Markt.

U HCK-u kažu da su starije osobe, a posebno one koje žive u siromaštvu, iznimno ugrožena skupina za vrijeme prirodnih katastrofa i kriza, pa tako i pandemije.

Covid – 19 svima nam je promijenio svakodnevicu, ali najviše ipak starijim osobama kojima je ograničen kontakt s mlađim članovima obitelji, vrtićkom djecom i školarcima, prijateljima i kolegama, napominju u HCK-u.

(Hina)

Foto: hck.hr

Tagovi: crveni križ, koronavirus, maske, pomoć, sredstva, stariji građani,