Kultura

Hrvatski filmovi dobili niz nagrada na prestižnom američkom festivalu The Telly Awards

Nagrađeni su radovi nekih od cijenjenih reklamnih agencija, televizijskih postaja, produkcijskih kuća i izdavača

Autor: Ivona Amidžić - 30.05.2020

Na prestižnom američkom festivalu The Telly Awards hrvatski filmovi ponovo su dobili niz nagrada. Na festival, ove godine održan 41. put, pristiglo je više od 13.000 prijava iz cijelog svijeta, a nagrađeni su radovi nekih od cijenjenih reklamnih agencija, televizijskih postaja, produkcijskih kuća i izdavača.

Telly Awards dodjeljuje žiri, odnosno članovi Vijeća koje čini više od 200 članova, aktivnih stručnjaka s raznih područja televizije, marketinga itd.

Filmovi producentske kući Balduči Film nagrađeni su s tri velike nagrade i to:

  • CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION – zlato za najbolji film u kategoriji promotivni film Travel/Tourism
  • CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION – zlato u kategoriji Branded Content: Videography/Cinematography, za što je zaslužan snimatelj Jalil Armijo
  • RIJEKA I MISS YOU – srebro u kategoriji Branded Content: Travel/Tourism

Filmovi su snimljeni prema scenariju Spomenke Saraga koja je ujedno i producentica filmova, u režiji Herve Tirmarchea i snimatelja i montažera Jalil Armija.

Film RIJEKA I MISS YOU snimljen je za TZ grada Rijeke, a u filmu se pojavljuju i hrvatski glumci: Alen Liverić, Natalija Đorđević, Jana Škrgulja, Edi Ćelića, fotografkinja Iva Znaor i djevojčica Lara Zgrablić. Uz glumce tu su i drugi članovi ekipe: Bobby Grubić, Robert Kalčić i Pavle Kaplanec.

Film CROATIA YOUR NEXT FILMING DESTINATION snimljen je uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a snimljen je u svrhu promocije Hrvatske kao odlične destinacije za snimanje svih vrsta filmova.

„Svaka nagrada nas veseli, od najmanje do najveće i svaka je dobrodošla jer djeluje motivirajuće. Često nismo nagrađeni na nekom festivalu, nekad ne uđemo u finalni krug, no ipak i naš sljedeći film pošaljemo na festival svjesni da ne možemo uvijek pobijediti – ali se volimo natjecati i dokazivati. Odabir pobjednika je stvar ukusa žirija, količine prispjelih filmova i često se u masi prijava teško odlučiti tko je bolje – znam to iz vlastitog iskustva kao članica žirija na mnogim festivalima“, rekla je producentica i scenaristica nagrađenih filmova Spomenka Saraga.

Filmovi iz produkcije BALDUČI FILMA osvojili su u posljednjih 13 godina više od 50 svjetskih nagrada i priznanja, a filmovi UNIQUE DUBROVNIK i DUBROVNIK AND TIME ušli su među 10 najboljih turističkih filmova svijeta.

Do sada su ovi filmovi već osvojili nekoliko nagrada i to: na najvećem turističkom sajmu ITB u Berlinu, na jubilarnom 20. izdanju festivala THE GOLDEN CITY GATE srebrne nagrade te na New York Festivals također srebrnu medalju za film RIJEKA I MISS YOU, a koja se inače dodjeljuje u Las Vegasu tijekom NAB showa, koji kao i ITB u Berlinu nije održan, pa će nagrade biti dostavljene poštom.

Filmove možete pogledati:

foto: Ministarstvo turizma

Tagovi: festival, filmovi, filmski festival, hrvatski filmovi, nagrade, the telly awards,