Lifestyle

HZZO potvrdio: Građani po covid potvrdu mogu i u najbližu ljekarnu

Covid potvrda može se dobiti ako je osoba cijepljena prvom ili s obje doze cjepiva, ako ima negativni PCR test ili brzi antigenski test i ako je preboljela bolest

Autor: Ivona Amidžić - 29.07.2021

Građani od danas mogu podignuti svoje covid potvrde i u ljekarnama, objavio je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Od danas će građani moći u svojoj najbližoj ljekarni preuzeti EU digitalnu Covid potvrdu (EU DCC). Potvrda će se moći preuzeti u tiskanom obliku ili će biti poslana na adresu elektroničke pošte korisnika, stoji u objavi HZZO-a.

Za dobivanje potvrde bit će dostatno predočiti iskaznicu zdravstveno osigurane osobe ili osobnu iskaznicu na osnovu koje će ljekarnik ili farmaceutski tehničar upisom OIB-a u web aplikaciju preuzeti Covid potvrdu.

“Uključivanje ljekarnika i ljekarni u proces imunizacije stanovništva značajno doprinosi dostupnosti cijepljenja, naročito u ruralnim i depriviranim sredinama što u konačnici pridonosi većoj procijepljenosti stanovništva”, ocijenili su iz HZZO-a.

Covid potvrda može se dobiti ako je zadovoljen jedan od uvjeta – cijepljenje prvom ili s obje doze cjepiva, negativni PCR test ili brzi antigenski test i preboljenje bolesti.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, covid potvrde, covid putovnica, hzzo, koronavirus, ljekarne, potvrde,