Lifestyle

I ovog vikenda građani se mole za distancu i nastavak odgovornog ponašanja

Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene u cilju sprječavanja širenja bolesti još uvijek su na snazi

Autor: Ivona Amidžić - 01.05.2020

Uoči vikenda nakon Praznika rada, Grad Split, Stožer civilne zaštite Grada Splita i Policijska uprava splitsko-dalmatinska žele sve građane još jednom zamoliti i pozvati na odgovorno ponašanje prema sebi i drugima.

“Iako smo već u prvoj fazi popuštanja mjera, a u ponedjeljak ulazimo i u drugu fazu i dalje svi moramo biti oprezni i pridržavati se svih epidemioloških mjera, uputa i preporuka kako bi od koronavirusa zaštitili sebe i svoju obitelj, a sprječavanjem širenja zaštićujemo i najugroženije skupine naših sugrađana”, mole iz Grada Splita.

Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene u cilju sprječavanja širenja bolesti još uvijek su na snazi:

  • javna okupljanja su zabranjena
  • strogo je ograničeno zadržavanje na javnim prostorima
  • zatvorena su dječja igrališta
  • zatvorena su sportska vježbališta na otvorenim prostorima

“Nemojte se zadržavati na ulicama, trgovima, rivama, parkovima, plažama i  svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Prilikom kretanja na javnim površinama vodite računa o distanci, odnosno izbjegavanju bliskog kontakta u razmaku od najmanje jednog metra”, apeliraju još jednom iz Grada na sve građane.

foto: Grad Split

Tagovi: mjere, policija, praznik rada, vikend,