Lifestyle

Imotski: Poticaji za novorođenčad, za treće dijete i 50 tisuća kuna

Budalić: "Krenuli smo u jednu veliku i ambicioznu mjeru poticaja za svu rođenu djecu u našem gradu"

Autor: Ivona Amidžić - 20.02.2019

Gradsko vijeće Imotskog odlučilo je radi povećanja nataliteta u tom gradu obiteljima koje dobiju prvo dijete pomoći s deset tisuća kuna, za drugo dijete s 20 tisuća, a za treće i svako iduće dijete s 50 tisuća kuna, priopćila je u srijedu gradska uprava – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Svi roditelji s prebivalištem u Imotskom ostvaruju pravo na tu novčanu pomoć za djecu koja će se roditi u sljedeće dvije godine, počevši od 1. siječnja 2019., ističe se u priopćenju.

Kako se navodi, Imotski se tom mjerom istaknuo na nacionalnoj razini kao grad koji intenzivno radi na konkretnim mjerama i rješenjima za problem iseljavanja građana te za stvaranje novih perspektiva za rad i život u gradu.

“Želim da Imotski bude grad prilika i grad budućnosti. Zato smo krenuli u jednu veliku i ambicioznu mjeru poticaja za svu rođenu djecu u našem gradu”, rekao je gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić.

Po njegovim riječima, Grad Imotski stoji uz roditelje.

“Znamo da je u trenutcima rođenja djeteta podrška roditeljima bitna, zato smo ih, kao grad, odlučili dodatno potaknuti novčanom naknadom”, rekao je Budalić.

Dodao je kako gradske vlasti različitim projektima žele učiniti Imotski boljim mjestom za život.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: dijete, djeca, gradsko vijeće, imotski, Ivan Budalić, novčani, novorođenče, poticaj,